ja też zawsze wszystko dostaję
A poczta w tym roku ponad 110 milionów zysku...
Tarnowska poczta leci w kulki?
Miałem ten sam problem i raz miarka się przebrała. Poszedlem na pocztę złozyć zażalenie, po czym dowiedziałem się, że przesyłka była listem a nie paczką. Gdyby była paczką to dotarłaby do rąk własnych. Ponieważ była listem, ktory przekraczal swoimi rozmiarami sybiektywnie okreslone mozliwość listonosza to ten (korzystajac z przysługujacego mu w regulaminie prawa) odmówił dostarczenia listu.
-
Autor tematu - Rhetor
To zrozumiałe, że listonosz nie weźmie na plecy 30 "listów" o wymiarach 20x20x40, bo nie jest bagażówką, ale poronione jest to, że poczta akceptuje takie rzeczy jako "listy".
Jak akceptuje, to niech to potem dają do rozwiezienia gościowi od paczek. W końcu to ta sama firma. (chyba że zaraz Poczta się też podzieli na spółki, z których jedna będzie posiadała urzędy i budynki, druga listonoszy, trzecia znaczki, a czwarta wagony pocztowe
Jak akceptuje, to niech to potem dają do rozwiezienia gościowi od paczek. W końcu to ta sama firma. (chyba że zaraz Poczta się też podzieli na spółki, z których jedna będzie posiadała urzędy i budynki, druga listonoszy, trzecia znaczki, a czwarta wagony pocztowe
Poczta Polska nie radzi sobie z problemami finansowymi. W ciągu najbliższych kilku lat zamknięte zostaną tysiące oddziałów w całym kraju. Zamiast nich będą agencje, czyli listy albo przekazy będzie się wysyłało ze sklepu spożywczego albo stacji benzynowej. Według pocztowców dla zwykłych ludzi zmiany będą nieodczuwalne.
http://oswiecim.naszemiasto.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Zastanawia mnie jedno przecież poczta ma obowiązek ustawowy utrzymywać sięc placówek na iles tam tysięcy mieszkańców ma być jedna poczta ...... a w 2013 pełna otwartość rynku usług pocztowych nareszcie
http://oswiecim.naszemiasto.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Zastanawia mnie jedno przecież poczta ma obowiązek ustawowy utrzymywać sięc placówek na iles tam tysięcy mieszkańców ma być jedna poczta ...... a w 2013 pełna otwartość rynku usług pocztowych nareszcie