19. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
Nieładnie. Już wyszła z nich 'biznesowa' natura. A tak czy tak, ściągnęliby to z najemców... Zaniedługo doprecyzują, że to chodziło im o klientów Tarnovii, i żeby łaskawie wpłacili tego piątaka to trzeba im pokazać ze 3 paragony z ostatniego miesiąca...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Trzeba było ustalić zasady wcześniej, doprecyzować kto może brać udział w akcji. Teraz to można tylko z politowaniem przyglądać się tym żałosnym próbom wycofania się ze złożonych deklaracji. Oświadczenia nie ma co komentować, żenada. Można było z klasą, bez rozgłosu wpłacić pewną kwotę, i po sprawie. Wiele firm tak robi. Ale wtedy nie ma rozgłosu, a chyba o to GT chodziło.
Ostatnio zmieniony 06-01-2011, 11:43 przez Boruta, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak akcja na początku wydawała się ok - galeria łączyła przyjemne z pożytecznym - ona pomaga w orkiestrze i zarazem zyskuje popularność - obie strony zyskują to teraz posunięcia galerii budzą pewien niesmak. A oni sami robią sobie antypromocję
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Oświadczenie GT mozna rozważac jako przyrzeczenie publiczne.
GT zobowiązała się do spełnienia świadczeń na rzecz WOŚP, przyjeła zasady i je ogłosiła. Następnie zaczeły one funkcjonować. Warto zauważyć, iż celem pośrednim była promocja GT wsrod internautów. Jak to bywa pomyslowi internauci wyprzedzili wyobraznie pomyslodawcow koncepcji, skądinad bardzo chwalebnej. Spostrzegli lawinowy przyrost "fanów" i ekonomiczne skutki akcji (jest to zrozumiałe), niemniej jednak zdaje się, że powinni tą kwestie uszczegolowic w momencie kreowania pomyslu tej akcji, a nie w trakcie, gdy zauwazyli nabrzmiewajacy rezultat ich decyzji.
Zastanawiam sie czy lepiej byloby zacisnac zeby i zaplacic czy zaczac limitowac zasady przekazywania srodkow. Wprowadzenie drugiego rozwiazania w perspektywie czasu moze okazac sie niekorzystne dla GT bo wplywa na ich wiarygodnosc. Salomonowym rozwiazaniem bylo by ograniczenie kwotowe, np 5 zł od wszystkich ale wartosc całkowita nie moze przekroczyc 10 czy 50 tys zł. Tak to wystawia sie na strzal internautow, co zreszta juz sie zaczelo.
GT zobowiązała się do spełnienia świadczeń na rzecz WOŚP, przyjeła zasady i je ogłosiła. Następnie zaczeły one funkcjonować. Warto zauważyć, iż celem pośrednim była promocja GT wsrod internautów. Jak to bywa pomyslowi internauci wyprzedzili wyobraznie pomyslodawcow koncepcji, skądinad bardzo chwalebnej. Spostrzegli lawinowy przyrost "fanów" i ekonomiczne skutki akcji (jest to zrozumiałe), niemniej jednak zdaje się, że powinni tą kwestie uszczegolowic w momencie kreowania pomyslu tej akcji, a nie w trakcie, gdy zauwazyli nabrzmiewajacy rezultat ich decyzji.
Zastanawiam sie czy lepiej byloby zacisnac zeby i zaplacic czy zaczac limitowac zasady przekazywania srodkow. Wprowadzenie drugiego rozwiazania w perspektywie czasu moze okazac sie niekorzystne dla GT bo wplywa na ich wiarygodnosc. Salomonowym rozwiazaniem bylo by ograniczenie kwotowe, np 5 zł od wszystkich ale wartosc całkowita nie moze przekroczyc 10 czy 50 tys zł. Tak to wystawia sie na strzal internautow, co zreszta juz sie zaczelo.
Ekhem... no to im narobiłem bigosu ; D
Mieli być znajomi - przykro mi, ale na wykopie siedzę już od dawna i bardzo się zżyłem z nimi. To są moi znajomi!
(4chan też o tym usłyszał ^^)
Mieli być znajomi - przykro mi, ale na wykopie siedzę już od dawna i bardzo się zżyłem z nimi. To są moi znajomi!
Ostatnio zmieniony 06-01-2011, 16:19 przez Keleos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
- Kontakt:
No wiesz jest już ponad 5.000 znajomych co daje kwotę blisko 23.000 PLNKeleos pisze:Ekhem... no to im narobiłem bigosu ; D
Mieli być znajomi - przykro mi, ale na wykopie siedzę już od dawna i bardzo się z żyłem z nimi. To są moi znajomi!
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Już 7500Jakub Kwaśny pisze:No wiesz jest już ponad 5.000 znajomych co daje kwotę blisko 23.000 PLNKeleos pisze:Ekhem... no to im narobiłem bigosu ; D
Mieli być znajomi - przykro mi, ale na wykopie siedzę już od dawna i bardzo się z żyłem z nimi. To są moi znajomi!
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
No to pójdą z torbamidefekator pisze:Już 7500Jakub Kwaśny pisze:No wiesz jest już ponad 5.000 znajomych co daje kwotę blisko 23.000 PLNKeleos pisze:Ekhem... no to im narobiłem bigosu ; D
-
Autor tematu - Obywatel
- Kontakt:
Z niczego się nie wycofujemy! Przecież wyraźnie piszemy, że podtrzymujemy chęć wspomagania Tarnowskiego Sztabu WOŚP, ale na rozsądnych zasadach!
Zaproponowaliśmy naszym fanom "kwestowanie" wśród znajomych, przyjaciół i rodziny. Rozpowszechnienie akcji na portalach "wirusowych" zdecydowanie przekroczyło nasze intencje. Pozyskanie prawie 9 tys. fanów z całej Polski jest niezłym wynikiem, ale trudno przypuszczać, że był to cel dla lokalnego biznesu, prawda?
Nie myli się ten, kto nic nie robi. My nie potrafiliśmy siedzieć z założonymi rękami wobec wspaniałej akcji, jaka rozwija się również w naszym mieście. Mieszkańcy Tarnowa, za naszym pośrednictwem, będą mieli istotny wkład w pomaganie dzieciom ze schorzeniami urologicznymi i nerkowymi. I to jest najważniejsze i najwspanialsze!
Zaproponowaliśmy naszym fanom "kwestowanie" wśród znajomych, przyjaciół i rodziny. Rozpowszechnienie akcji na portalach "wirusowych" zdecydowanie przekroczyło nasze intencje. Pozyskanie prawie 9 tys. fanów z całej Polski jest niezłym wynikiem, ale trudno przypuszczać, że był to cel dla lokalnego biznesu, prawda?
Nie myli się ten, kto nic nie robi. My nie potrafiliśmy siedzieć z założonymi rękami wobec wspaniałej akcji, jaka rozwija się również w naszym mieście. Mieszkańcy Tarnowa, za naszym pośrednictwem, będą mieli istotny wkład w pomaganie dzieciom ze schorzeniami urologicznymi i nerkowymi. I to jest najważniejsze i najwspanialsze!
Dobrze, że wspieracie akcję, ale nie zmienia się zasad podczas gry. Jest to bardzo chamskie i przede wszystkim wygodne to co zrobiliście. Widać od razu, że zatrudniacie niekompetentnych ludzi, którzy nie potrafią oszacować ile osób może polubić Wasz profil. Jeszcze raz podkreślę brzydkie posunięcie z Waszej strony, nie lubię już Waszego profilu - rozmyśliłem się bo przecież tak można podczas trwania akcji. Za to osobiście wrzucę tego piątaka do puszki.
Na tej zmianie "regulaminu" nie ucierpi WOŚP, tylko Ty droga [w dosłownym tego słowa znaczeniu] Galerio, bo z pewnością stracicie klientów po tym incydencie.
Na koniec zwracam się z prośbą o wyedytowanie banera z Waszego profilu
http://platform.ak.fbcdn.net/www/app_fu ... pakcja.jpg
ponieważ zawiera informacje niezgodne z prawdą.
Na tej zmianie "regulaminu" nie ucierpi WOŚP, tylko Ty droga [w dosłownym tego słowa znaczeniu] Galerio, bo z pewnością stracicie klientów po tym incydencie.
Na koniec zwracam się z prośbą o wyedytowanie banera z Waszego profilu
http://platform.ak.fbcdn.net/www/app_fu ... pakcja.jpg
ponieważ zawiera informacje niezgodne z prawdą.
Ostatnio zmieniony 07-01-2011, 17:53 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 1 raz.