Czat z prezydentem
-
Autor tematu - Rhetor
No tak, racja. Powinienem mieć bardziej otwarty umysł. Radni mogli przecież również przypuszczać, że zaoszczędzone pieniądze BK przekaże na WOŚP, Caritas lub inną słuszną inicjatywę...
Oczywiście nie z Ciebie Dorotko sobie dworuję. Przywykłem jednak, że na tym szczeblu nic nie dzieje się bez niecnej przyczyny.
Oczywiście nie z Ciebie Dorotko sobie dworuję. Przywykłem jednak, że na tym szczeblu nic nie dzieje się bez niecnej przyczyny.
Czy ktoś jeszcze słyszał jak "przedstawiciel" Bractwa niejaki Pan Gajdosz (kierownik robót - SIC!), tłumaczy się dzisiaj na antenie radia Eski ??
Szczytem bezczelności było stwierdzenie " że jakby mieli budynek w użytkowanie wieczyste to ułatwiło by im zdobycie środków na wykonanie wszystkich planowanych celów";
No to ja się pytam czy posiadanie na takich (obecnych) warunkach budynku ( PRAKTYCZNIE ZA DARMO!!) i pobierania ( przynajmniej w teorii) pożytków z wynajmowania Domu Ogrodnika ( tam gdzie jest-była Wenecja) nie jest wystarczającym prezentem ??
Czuje że ktoś mnie jawnie robi w ..... ciula
Zapomniałem dodać że jest im bardzo przykro z powody wypowiedzi niektórych radnych ( czyt. Pan Jakub Kwaśny), które uznają za krzywdzące!!
Szczytem bezczelności było stwierdzenie " że jakby mieli budynek w użytkowanie wieczyste to ułatwiło by im zdobycie środków na wykonanie wszystkich planowanych celów";
No to ja się pytam czy posiadanie na takich (obecnych) warunkach budynku ( PRAKTYCZNIE ZA DARMO!!) i pobierania ( przynajmniej w teorii) pożytków z wynajmowania Domu Ogrodnika ( tam gdzie jest-była Wenecja) nie jest wystarczającym prezentem ??
Czuje że ktoś mnie jawnie robi w ..... ciula
Zapomniałem dodać że jest im bardzo przykro z powody wypowiedzi niektórych radnych ( czyt. Pan Jakub Kwaśny), które uznają za krzywdzące!!
Gdy następuję upadek moralny władzy tam pojawiam się JAĄ
-
- Rhetor
- Kontakt:
Jeżeli Bractwo uznaje za krzywdzące zadanie pytania o stan obiektu zabytkowego, który jest własnością miasta, przez radnego Rady Miejskiej, oraz wynikającego z troski o należyte wykonanie remontu i zapisów umowy, to ja nie wiem na jakim świecie żyję.
Może ktoś Panu Gajdoszowi naopowiadał jakiś niestworzonych rzeczy, wszak wszystkie moje wypowiedzi są publicznie dostępne! można sobie sprawdzić, z mojej strony nie ma żadnej wypowiedzi, którą można byłoby uznać za krzywdzącą!
Pozdrawiam
Ps. http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 1&strona=0
Może ktoś Panu Gajdoszowi naopowiadał jakiś niestworzonych rzeczy, wszak wszystkie moje wypowiedzi są publicznie dostępne! można sobie sprawdzić, z mojej strony nie ma żadnej wypowiedzi, którą można byłoby uznać za krzywdzącą!
Pozdrawiam
Ps. http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 1&strona=0
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Jakby ktoś nie wiedział jakie ceny obowiązują w "budowlance" to takie prace kosztują 800.000 zł
"Jak na razie udało się wymienić pokrycie dachowe i rynny, dzięki czemu obiekt jest zabezpieczony przed zalewaniem. Gospodarze twierdzą, że nie mają tam także dostępu wandale."
To ja może branże zmienię i będę dla bractwa robił takie prace i zgarniał niezłą kwotę.
Dykta 20 sztuk montaż jako okna plus materiał =300.000 zł, Dach i rynny = 500.000 zł Zadowolenie Bractwa = BEZCENNE.
Złodzieje!!!
"Jak na razie udało się wymienić pokrycie dachowe i rynny, dzięki czemu obiekt jest zabezpieczony przed zalewaniem. Gospodarze twierdzą, że nie mają tam także dostępu wandale."
To ja może branże zmienię i będę dla bractwa robił takie prace i zgarniał niezłą kwotę.
Dykta 20 sztuk montaż jako okna plus materiał =300.000 zł, Dach i rynny = 500.000 zł Zadowolenie Bractwa = BEZCENNE.
Złodzieje!!!
Gdy następuję upadek moralny władzy tam pojawiam się JAĄ
"- Może historyczna siedziba bractwa nie odzyskała jeszcze dawnego blasku, ale nie popada już w dalszą ruinę – przekonuje kierujący remontem Jerzy Gajdosz. Podkreśla też, że bractwo prowadzi tam prace naprawcze mimo, że nie jest właścicielem obiektu i nie może się ubiegać o dofinansowanie zewnętrzne."
"- Teraz staramy się o przejęcie budynku w wieczyste użytkowanie. To pomoże nam znaleźć inwestora, który mógłby partycypować w kosztach dalszej modernizacji, zwłaszcza że projekt jest bardzo ambitny – dodaje Jerzy Gajdosz.
Tymczasem bractwu udało się też zaadaptować na restaurację znajdujący się w sąsiedztwie tzw. „budynek ogrodnika”. Bracia kurkowi obliczyli, że aby zrealizować zamierzone plany trzeba będzie zainwestować jeszcze 5 milionów złotych. "
http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 1&strona=0
"- Teraz staramy się o przejęcie budynku w wieczyste użytkowanie. To pomoże nam znaleźć inwestora, który mógłby partycypować w kosztach dalszej modernizacji, zwłaszcza że projekt jest bardzo ambitny – dodaje Jerzy Gajdosz.
Tymczasem bractwu udało się też zaadaptować na restaurację znajdujący się w sąsiedztwie tzw. „budynek ogrodnika”. Bracia kurkowi obliczyli, że aby zrealizować zamierzone plany trzeba będzie zainwestować jeszcze 5 milionów złotych. "
http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 1&strona=0
-
- Rhetor
Raczej centrum kongresowe. Będą robić konferencje nt. Jak się można bawić w rycerzy w XXI wieku za miastowe pieniądze?.trix pisze:Czy bractwo za 5 mln zł chce tam postawić mały hotel ??.
GTW ma rację, bo koszt wprawienia dykty i wymiana zamków za 800.000 to naprawdę robienie jaj z ludzi w żywe oczy. Zasady są proste- robicie remont to zostajecie. Nie robicie to...FORA Z DWORA!!! Podoba mi się, że muszą się tłumaczyć po radiach i gazetach. Jeszcze tylko TVN interwencja i będzie wesolusio
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Mr Greenback, jak za swoje to moga nawet wybudować tam port na Dunajcu, jednak może źle mi sie wydaje, chcą budynek, i żeby miasto do ICH budynku dało kwotę jaką ONI sobie zaśpiewają na remont ICH budynku.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
-
- Rhetor
Zasadniczo NASZEGO (bo miastowego)budynku, za rzekomo UNIJNE PIENIĄDZE( już wiadomo ze szanse na zdobycie funduszy sa minimalne-by nie powiedzieć żadne!) w celu pobierania pożytków dla SIEBIE.....trix pisze:Mr Greenback, jak za swoje to moga nawet wybudować tam port na Dunajcu, jednak może źle mi sie wydaje, chcą budynek, i żeby miasto do ICH budynku dało kwotę jaką ONI sobie zaśpiewają na remont ICH budynku.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
Autor tematu - Rhetor
kolejny czat w najbliższy piątek:
W piątek, 19 marca, w samo południe, rusza internetowe studio Urzędu Miasta Tarnowa. Z Szefem Samorządu Ryszardem Ścigałą, na istotne dla miasta i mieszkańców tematy, za pomocą czatu, rozmawiać będzie mógł każdy, wystarczy odwiedzić www.tarnow.pl.
Piątkowa akcja jest kontynuacją cyklu czatów z prezydentem, w ramach których, w każdym miesiącu, będzie on odpowiadał na pytania mieszkańców.
By wziąć udział w rozmowie z prezydentem wystarczy odwiedzić stronę: http://www.tarnow.pl/kamery/chat.html
Do zalogowania do czatu nie jest konieczne podawanie hasła. Wystarczy Nick. Maksymalna, akceptowana przez system, długość wypowiedzi to 270 znaków.
Jeżeli nie będą Państwo w stanie uruchomić czatu, prosimy o zainstalowanie na komputerze bezpłatnego oprogramowania Java. Oprogramowanie znajduje się pod tym adresem: http://www.java.com/pl/download/.
W piątek, 19 marca, w samo południe, rusza internetowe studio Urzędu Miasta Tarnowa. Z Szefem Samorządu Ryszardem Ścigałą, na istotne dla miasta i mieszkańców tematy, za pomocą czatu, rozmawiać będzie mógł każdy, wystarczy odwiedzić www.tarnow.pl.
Piątkowa akcja jest kontynuacją cyklu czatów z prezydentem, w ramach których, w każdym miesiącu, będzie on odpowiadał na pytania mieszkańców.
By wziąć udział w rozmowie z prezydentem wystarczy odwiedzić stronę: http://www.tarnow.pl/kamery/chat.html
Do zalogowania do czatu nie jest konieczne podawanie hasła. Wystarczy Nick. Maksymalna, akceptowana przez system, długość wypowiedzi to 270 znaków.
Jeżeli nie będą Państwo w stanie uruchomić czatu, prosimy o zainstalowanie na komputerze bezpłatnego oprogramowania Java. Oprogramowanie znajduje się pod tym adresem: http://www.java.com/pl/download/.
I widać, że częstotliwość przeróżnych czatów będzie rosła wraz z upływającym czasem do wyborów, a potem znów pozostanie martwy TPKS. Pierwsze pytanie powinno brzmieć dlaczego nowe formy skoro nie wykorzystuje się istniejących kosztownych pomysłów.
PANIE PREZYDENCIE ZAPRASZAM PANA NA URUCHOMIONY PRZEZ PANA TPKS
PANIE PREZYDENCIE ZAPRASZAM PANA NA URUCHOMIONY PRZEZ PANA TPKS
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"