"Tanie paliwo" w Tarnowie

Wiadomości "z miasta".

faleQ
Archont
Kontakt:

Re: "Tanie paliwo" w Tarnowie

Post autor: faleQ »

PeterK1985 pisze:... Przypadkiem wtedy akurat na Mościckiego w Tarnowie tez... Właściciel, franczyzobiorca nieźle kombinuje bo za tanio jest...
Akurat ta stacja i ta na Krakowskiej na wylocie z miasta są własnością Orlenu. Stacja na Mościckiego kiedyś była franczyzą, ale od dobrych kilku lat należy do Orlenu.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Beny
Archont

Post autor: Beny »

A mi to Orlen duzej łaski nie robi tym paliwem, bo jezdze na LPG które od dłuższego czasu idzie w gore nie w dół. Poza tym przekonałem sie ze kto jak kto ale Orlen nigdy nie szanowal jezdzących na LPG(promocje na wszystkie paliwa z wyłączeniem LPG jakby to nie bylo paliwo) i wszystkie ewentualne wakacyjne promocje nie obejmowaly LPG dlatego omijam szerokim łukiem te stacje. Po tym tez mozna stwierdzić na jakich paliwach stacje maja największy zarobek i marże, najmniej zarabiają na LPG wiec daja najmniejsze upusty co tym bardziej zachęca mnie do jazdy na LPG, dopoki bedzie to oplacalne bo ostatnio idzie to w złą strone za przyczyna dostaw z Rosji.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Re: Re:

Post autor: TomekMKM »

Bastekxyz pisze:
02-10-2023, 20:00
Cubaza pisze:
02-10-2023, 19:33
Orlen to zdementował. Nie wszystkie awarie wymuszają ponowną legalizację:
https://twitter.com/b_prasoweORLEN/stat ... ile-sie-da
Orlen powiedział, że "Legalizacja jest konieczna tylko w przypadku naprawy elementu pomiarowego lub uszkodzenia cech legalizacyjnych"

Tymczasem w Dz.U. 2022 poz. 2063 Art. 8k pkt 7 (https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downl ... 222063.pdf)
jest napisane, że oprócz tego co wymienił Orlen, legalizacja jest wymagana po prostu "po jego naprawie."
Ależ one się same naprawiają! Beż ingerencji serwisanta. Cud.

Nie nalewają paliwa, gdy go nie ma na stacji, ale gdy przyjezdza dostawa, to się naprawiają.

To tak, jakby próbować jechać autem beż benzyny. No nie da się, czyli awaria. Po dolaniu benzyny, awaria zanika :D

daniels90
Prytan

Post autor: daniels90 »

MPK ogłosiło przetarg na dzierżawę stacji paliw przy ulicy Okrężnej 9. Ciekawe, czy ktoś będzie zainteresowany.

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

W Tarnowie znów jakaś zmowa i ustawka cen paliw. W piątek tankowałem ON na Orlenie na JP ll w cenie 6,57 zł. Dziś rano w Lublinie na Circle 6,09 zł. Dziś w południe, 30 km od Tarnowa, w Wietrzychowicach ok. 6.30 zł, pamiętam tylko, że dużo taniej niż w Tarnowie.

Frytek
Proedroj

Post autor: Frytek »

Od kilku miesięcy przepłacamy kilkadziesiąt gr. Valdi ma tylko taniej. zmowa jak nic jest.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Na Grosarze przy JPII od jakiegoś czasu w weekendy E95 po 5.99.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

6k6
Obywatel

Post autor: 6k6 »

Weekendowa cena na Grosarze wynika z tego, że w weekendy na Orlenach również jest 35 gr. taniej. Trzeba tylko kupon aktywować. Chyba nie każdy o tym wie.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

No spoko, ale już w Pilźnie normalna cena paliwa ON to 6.19 a nie 6.50

6k6
Obywatel

Post autor: 6k6 »

A, mowa o ON. Nie zwróciłem uwagi. Nie orientuję się w temacie. Ale już ceny E95 wydają się ok. W piątek wybrałem się w okolice Ostrowca Św. i na Orlenach po drodze ceny E95 nieznacznie wyższe niż na omawianym tarnowskim Orlenie.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

@6k6 nie zwracam uwagi na inne, wszystkie samochody mam w turboklekocie :)
Niemniej gdzie nie pojadę to jest taniej:
- W Krakowie na koncernach jest taniej, a na jednej ze stacji na Przewozie widziałem 40 groszy niżej niż wszędzie dookoła
- W Pilźnie jest taniej
- W Opolu jest taniej
- Koło Krosna jest taniej

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

A dziś w Krakowie ON poniżej 6 zł.

aaee
Archont

Post autor: aaee »

Ja częściej tankuje pod Tarnowem niż w Tarnowie, chyba że z konieczności.

Przy DK94 tankowałem 40gr taniej w tygodniu.

Tarnów się mocno starzeje i wiedzą że są tu lenie. Tankują z wygody bliżej lub z przyzwyczajeń.

Pamiętam jeszcze parę lat temu, na Podkarpaciu gdzie nie mamy daleko ceny były niższe o 20gr a teraz to już przepaść

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Jak masz okazję przejazdem zatankować taniej to ok. Ale jechać te 20 km aby oszczędzić 30, 40 gr na litrze to średnio się opłaca.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

aaee
Archont

Post autor: aaee »

defekator pisze:
24-08-2024, 17:43
Jak masz okazję przejazdem zatankować taniej to ok. Ale jechać te 20 km aby oszczędzić 30, 40 gr na litrze to średnio się opłaca.
Chyba że tankujsz jakieś duże ilości bo jesteś rolnikiem 😀

Dojeżdżam do pracy i wtedy korzystam z tankowania pod Tarnowem. Nawet wymieniam się czasem z żoną autami żeby jej zatankować. Jakby na to nie patrzeć to przy tankowaniu do pełna zaoszczędzam 20zl na aucie.

ODPOWIEDZ