"Tanie paliwo" w Tarnowie

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

Nie użytkownikiem samochodu z LPG, ale z tego co widzę, to chyba najtańszy LPG jest u Rzeszutki na Przemysłowej - 2,02 zł.
Przynajmniej tak pisało na tablicy, a co do jakosci to się nie wypowiadam bo nie mam instalacji gazowej w samochodzie.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

RZeszutko ma paliwo bardzo dobre. Co do gazu nie wiem, ale jak miałem samochód to tam tankowałem, teraz tankuje tam Mama - i nigdy nie było problemów. Skoro paliwo ma dobre to wątpię by gaz miał gorszy.

szar_a
Obywatel

Post autor: szar_a »

Wypróbowałam gaz u Rzeszutki. Zdecydowanie odradzam. Silnik na tym gazie chodził bardzo nierówno, auto strasznie szarpało i ogólnie straciło na mocy. Żeby jechać bez szarpania musiałam dodawać duuużo gazu przez co spalanie wyszło mi niebotyczne i przejechałam zdecydowanie mniej na baku niż tankując na innej stacji. Na postoju auto też dziwnie telepało. Po zatankowaniu, tym razem w Shellu, ww objawy ustąpiły od ręki. Może i benzyna jest u Rzeszutki dobra ale gazu nie polecam. Niska cena jednak nie wzięła się z powietrza.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

szar_a pisze:Niska cena jednak nie wzięła się z powietrza.
Mówiąc szczerze, to właśnie z powietrza jest ta cena.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

We wtorek na stacji MPO w Krakowie ropa po 4.00 zł, gaz po 2,05.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Pojeździłem sobie ostatnio po południowej i wschodniej Małopolsce i po zachodniej części Podkarpacia i widzę, że teraz to u nas paliwo jest najtańsze. W NS, Jaśle, Dębicy, Gorlicach, Krynicy czy Limanowej jest droższe przynajmniej o 10 groszy na litrze (95), ale bywa też 20 groszy różnicy. Jedyny wyjątek to Neste przy Realu w NS tam było w cenie Mpetrolu 4,48 za litr "95" - tydzień temu w sobotę.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Oj a ja w Krakowie o 48 gr mniej płaciłem za 98 na litrze... 8)

CEO
Obywatel

Post autor: CEO »

Tez zauwazylem pewna zmiane w cenie paliwa w Tarnowie,

od jakiegos czasu tankuje paliwo (ON) na stacji Lukoil w Czechowicach Dziedzicach jak tam przejezdzam, i zawsze cena byla srednio 30 groszy nizsza niz w Tarnowie. A od paru miesiecy jest to tylko jakies 12 groszy roznicy.
Albo Lukoil podrozal albo w Tarnowie potanialo. Bede za pare dni jechal przez Slask to zdam relacje z cenami.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Matko, zobaczyłem dziś cenę 5,00 zł/l, co prawda za Vervę 98 i w Zakopanem, ale psychologiczna granica siada... Ale z wywiadu wiem, że ceny koncernowe w Tarnowie opadły nieco poniżej cen krakowskich :).
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Na Neste przy Opolskiej tankowałem wczoraj "95" po 4,43 za litr, ale dwie godziny później jechałem Nowohucką i tam na Statoilu było już 4,63 za to samo. Nie wiem jak na innych stacjach, wygląda na to, że cena na typowej stacji koncernowej w Krakowie i Tarnowie jest taka sama.

JakubSłodki
Obywatel

Post autor: JakubSłodki »

Coś chyba jest na rzeczy z tymi cenami w Tarnowie, kilka miesięcy temu na śląsku (Rybnik) PB95 było tańsze o ok 30gr, w porywach róznica dochodziła do 38-40 gr. Teraz ceny są praktycznie takie same, różnica rzedu 2-3 grosze w jedną lub drugą stronę.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Czyli wniosek z tego, że Miejska Stacja działa. Obniża ceny.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Baxon pisze:Nie wiem jak na innych stacjach, wygląda na to, że cena na typowej stacji koncernowej w Krakowie i Tarnowie jest taka sama.
,,

Ceny koncernowe w Krakowie na dziś, a zwracałem uwagę na ceny średnio ES95 4,67 zł., są pojedyncze stacje z ceną około 4,63, głównie na Hucie, ale są też kwiatki w postaci 4,72 zł. za litr ES95, więc średnia około 4,67 na dzień dzisiejszy, po telefonicznych konsultacjach jadę jutro do Tarnowa na tym co mam i tankuję w Tarnowie, jak zwykle u Rz. :P

Wg mnie pasuje zatankować do pełna, bo ropa kosztuje najwięcej od początku 'kryzysu' (dochodzi do 87 USD/bbl) a i złotówka się dość osłabiła przez grecko-hiszpańskie perturbacje...

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

ad2222 pisze:Czyli wniosek z tego, że Miejska Stacja działa. Obniża ceny.
Czyli prawdopodobnie była jednak zmowa cenowa na naszych stacjach.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

defekator pisze:Czyli prawdopodobnie była jednak zmowa cenowa na naszych stacjach.
Niekoniecznie. Zmowa cenowa to umawianie się konkurentów co do ceny. Tu nie musiało być umawiania, wystarczył przejazd obok stacji konkurencji i sprawdzenie cen, potem wystawienie takich samych. Zmowa? Chyba nie. A że jakaś stacja się wyłamała, i głośno o tym zaczęła mówić...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

ODPOWIEDZ