4 etap Tour de Pologne wystartuje z Tarnowa.
Jak dla mnie Pani Rzecznik kłamie. W czasie przejazdu peletonu przez ul. MB Fatimskiej, Mickiewicza, Wałową żadnego helikoptera nie słyszałem ani nie widziałem. Jak napisałem przemieszczając się z Nowej na Bernardyńską również niczego nie widziałem ani nie słyszałem. Pani Pławecka, helikopter to nie szybowiec który cichaczem gdzieś tam przeleci. Proszę o zapodanie linka do relacji lub zdjęć albo odwołanie nieprawdziwych słów napisanych na forum.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Pani rzecznik - nikt nie widział żadnego helikoptera. Mam też nagranie z TVP Sport startu z Tarnowa (całą relację) i nie ma tam żadnego przejazdu peletonu przez miasto - ani z helikoptera, ani z kamer na motocyklach.
Widocznie reszta tarnowian jest ślepa i głucha, skoro nikt nie zauważył tego śmigłowca, ani nie oglądnął relacji z przejazdu.
A jako bonus kawałek z tarnow.pl:
"Jesteśmy przekonani, że przyjazd do naszego miasta najlepszych kolarzy świata, którzy ścigają się w Tour de Pologne sprawi, że z roku na rok powiększać się będzie rodzina tarnowskich rowerzystów oraz rozwijać się będzie infrastruktura rowerowa w mieście."
Nie mam pomysłu jak TO skomentować.
Widocznie reszta tarnowian jest ślepa i głucha, skoro nikt nie zauważył tego śmigłowca, ani nie oglądnął relacji z przejazdu.
A jako bonus kawałek z tarnow.pl:
"Jesteśmy przekonani, że przyjazd do naszego miasta najlepszych kolarzy świata, którzy ścigają się w Tour de Pologne sprawi, że z roku na rok powiększać się będzie rodzina tarnowskich rowerzystów oraz rozwijać się będzie infrastruktura rowerowa w mieście."
Nie mam pomysłu jak TO skomentować.
Witam wszystkich na forum.
Postanowilem zalaczyc linka specjalnie dla Pani Rzecznik jak wyglada miasto z lotu ptaka przy uzyciu helikoptera ... Szkoda jednak ze nie byl to Tarnow tylko Rzeszow.
Tak powinna wygladac promocja miasta a nie to co zostalo nam zaserwowane przez nasze miasto. Niestety Tarnow wyglada bardzo blado na tle naszego sasiada, a wcale tak nie musialo byc bo przeciez zyjemy w pieknym miescie i przy odpowiednim montazu materialu moznabylo sie pochwalic przez cala Polska, ze wcale nie jestesmy takim zasciankowym miasteczkiem.
oto link z filmikiem
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 78&page=61
Postanowilem zalaczyc linka specjalnie dla Pani Rzecznik jak wyglada miasto z lotu ptaka przy uzyciu helikoptera ... Szkoda jednak ze nie byl to Tarnow tylko Rzeszow.
Tak powinna wygladac promocja miasta a nie to co zostalo nam zaserwowane przez nasze miasto. Niestety Tarnow wyglada bardzo blado na tle naszego sasiada, a wcale tak nie musialo byc bo przeciez zyjemy w pieknym miescie i przy odpowiednim montazu materialu moznabylo sie pochwalic przez cala Polska, ze wcale nie jestesmy takim zasciankowym miasteczkiem.
oto link z filmikiem
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 78&page=61
Niestety,ale prawda jest taka i większośc z nas powinna zdawać sobie z tego sprawę.Niebawem porównywanie Tarnowa do Rzeszowa będzie jak ztawianie Krakowa w jednej linii z Londynem.
Sputne i prawdziwe,ale w obecnej formie zarządzania naszym miastem nieuniknione.
Tylko świta z Mickiewicza będzie się unosić w bańce nad swoja Nibylandią.
Sputne i prawdziwe,ale w obecnej formie zarządzania naszym miastem nieuniknione.
Tylko świta z Mickiewicza będzie się unosić w bańce nad swoja Nibylandią.
-
- Rhetor
Odpowiedz na pytania, które z przyczyn czasowych "nie weszły" do czatu:Dom pisze: Ten helikopter stał się już symbolem nieudolności naszej władzy i jej lekceważącego podejścia do mieszkańców. Mówiąc wprost mają nas za idiotów:)
15:53 (Dom) Panie Prezydencie, jak to w końcu było z tym helikopterem nad Tarnowem w ramach Tour de Pologne?
Na prośbę organizatora wyścigu Miasto wydało zgodę na przelot helikoptera. Dopełniliśmy wszelkich formalności, aby tak się stało. Kamera pokazywała różne miejsca etapu wedle uznania organizatora. I to telewizja ostatecznie zdecydowała o tym, że nie było transmisji nad Tarnowem. Natomiast kolarzy można było zobaczyć w relacji na żywo na trasie etapu Tarnów Katowice.
-
- Rhetor
MST wónraT pisze: 15:53 (Dom) Panie Prezydencie, jak to w końcu było z tym helikopterem nad Tarnowem w ramach Tour de Pologne?
Na prośbę organizatora wyścigu Miasto wydało zgodę na przelot helikoptera. Dopełniliśmy wszelkich formalności, aby tak się stało. Kamera pokazywała różne miejsca etapu wedle uznania organizatora. I to telewizja ostatecznie zdecydowała o tym, że nie było transmisji nad Tarnowem. Natomiast kolarzy można było zobaczyć w relacji na żywo na trasie etapu Tarnów Katowice.
D.Kunc-Pławecka pisze:Helikopter był i pokazał na żywo cały przejazd peletonu przez Tarnów. Miasto prezentowało się bardzo ładnie.^cypis^ pisze:Był helikopter? Nie słyszałem, nie zaobserwowałem, nawet jakoś mi się w uszy radiowa aktywność tegoż nie rzuciła. Chyba, że jedna runda nad Kapłanówką i adios...
^
Tak tylko zestawię te dwie wypowiedzi obok siebie.
wiem ale o link bezpośredni poproszę.lll pisze:www.tarnow.pl
-
- Rhetor
http://www.tarnow.pl/Miasto/Urzad-Miast ... 19.08.2013
Najpierw jest sam czat, potem pozostałe odpowiedzi.
Najpierw jest sam czat, potem pozostałe odpowiedzi.
Na szczęście zapisałem sobie pytania, które wtedy zadałem. Co do helikoptera to brzmiało ono następująco:
Panie Prezydencie, jak to w końcu było z tym helikopterem nad Tarnowem w ramach Tour de Pologne? Na stronie magistratu można było przeczytać, że Tarnów będzie pokazywany z pokładu helikoptera, natomiast po samym wydarzeniu zredagowano te informację ponownie i już nie było o tym ani słowa. Pani Rzecznik twiedzi jednak, że helikopter był (cytat: Helikopter był i pokazał na żywo cały przejazd peletonu przez Tarnów. Miasto prezentowało się bardzo ładnie.). Jak to w końcu było, prosze o podanie linków gdzie można te relacje zobaczyc.
Także nieco je okrojono w ostatecznej wersji, chyba po to, żeby łatwiej na nie odpowiedzieć.
Zadałem też pytanie o obecność Pani Rzecznik na forum:
Panie Prezydencie, pytanie nr 3: Czy Pani Rzecznik nie mogłaby częściej odpowiadać na pytania zadawane na forum Agory? Kiedyś w miare regularne odpowiadanie było normą, później dochodziło do tego coraz rzadziej (chociaż nawet w ramach któregoś z czatów zapewniał Pan, że to się nie zmieni), obecnie Pani Rzecznik pojawia się na forum raz na rok...
Z tego co widze, to nie odpowiedziano na nie w ogole.
Panie Prezydencie, jak to w końcu było z tym helikopterem nad Tarnowem w ramach Tour de Pologne? Na stronie magistratu można było przeczytać, że Tarnów będzie pokazywany z pokładu helikoptera, natomiast po samym wydarzeniu zredagowano te informację ponownie i już nie było o tym ani słowa. Pani Rzecznik twiedzi jednak, że helikopter był (cytat: Helikopter był i pokazał na żywo cały przejazd peletonu przez Tarnów. Miasto prezentowało się bardzo ładnie.). Jak to w końcu było, prosze o podanie linków gdzie można te relacje zobaczyc.
Także nieco je okrojono w ostatecznej wersji, chyba po to, żeby łatwiej na nie odpowiedzieć.
Zadałem też pytanie o obecność Pani Rzecznik na forum:
Panie Prezydencie, pytanie nr 3: Czy Pani Rzecznik nie mogłaby częściej odpowiadać na pytania zadawane na forum Agory? Kiedyś w miare regularne odpowiadanie było normą, później dochodziło do tego coraz rzadziej (chociaż nawet w ramach któregoś z czatów zapewniał Pan, że to się nie zmieni), obecnie Pani Rzecznik pojawia się na forum raz na rok...
Z tego co widze, to nie odpowiedziano na nie w ogole.