To chyba jest najlepsza recepta na drużynę, szczególnie to 'zaplecze'.Mr Greenback pisze:Bez kibiców, tradycji, zaplecza
Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
-
- Rhetor
Najlepsza recepta to płacić piłkarzom po naście tysięcy na miesiąc. Tak zrobiono w Niecieczy. Powtarzam-twór meteoryt. Już niedługo nie usłyszymy o nim. Gdzie przepłacano tam została spalona ziemia. A bez wpływów z biletów sponsor się "udławi" dosyć szybko.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Nie ma sensu niektórym tłumaczyć. Prawdą jest, że gdy w czołowych ekipach II ligi piłkarze zarabiali po 2-3 tyś, w Niecieczy mieli po 10 tyś i więcej.
Kreuje się Jałochę na bohatera. Ale nie wiecie, że przed rozpoczęciem sezonu w II lidze do klubu przyszło 70 ofert od agentów piłkarzy, a Jałocha mógł sobie przebierać i wybierać kogo chciał. Zakupili Szczoczarza z ekstraklasowej Cracovii, jak się nieoficjalnie mówi za 100 tyś zł. Oni w sezonie, gdy walczyli o awans w 3 lidze, mieli budżet powyżej miliona złotych !!!
Śmiejecie się z Tauronu-Azotów ? Ale tam chociaż jest jeden wychowanek Unii.
A w Niecieczy jest tylko Kot z Dąbrowy Tarnowskiej (o ile dobrze pamietam) i to wszystko. Reszta to banda najemników, którzy sa bo jest kasa.
Swoją drogą to ciekawe gdzie by byli, gdyby im pan Witkowski nie płacił tyle ile kasy nie dostaja piłkarze Unii
To, że Nieciecza będzie grać w 1 lidze, to wstyd. Wstyd dla Tarnowa, że na wsi się dało.
Poza tym Ad2222, my poprostu znamy takich przypadków już kilkanaście, gdzie małe miejscowości czy wsie nie przetrwały dłużej jak 3-4 lata.
Bo to poprostu jest wbrew logice. Czy Ci się to podoba czy nie.
Kreuje się Jałochę na bohatera. Ale nie wiecie, że przed rozpoczęciem sezonu w II lidze do klubu przyszło 70 ofert od agentów piłkarzy, a Jałocha mógł sobie przebierać i wybierać kogo chciał. Zakupili Szczoczarza z ekstraklasowej Cracovii, jak się nieoficjalnie mówi za 100 tyś zł. Oni w sezonie, gdy walczyli o awans w 3 lidze, mieli budżet powyżej miliona złotych !!!
Śmiejecie się z Tauronu-Azotów ? Ale tam chociaż jest jeden wychowanek Unii.
A w Niecieczy jest tylko Kot z Dąbrowy Tarnowskiej (o ile dobrze pamietam) i to wszystko. Reszta to banda najemników, którzy sa bo jest kasa.
Swoją drogą to ciekawe gdzie by byli, gdyby im pan Witkowski nie płacił tyle ile kasy nie dostaja piłkarze Unii
To, że Nieciecza będzie grać w 1 lidze, to wstyd. Wstyd dla Tarnowa, że na wsi się dało.
Poza tym Ad2222, my poprostu znamy takich przypadków już kilkanaście, gdzie małe miejscowości czy wsie nie przetrwały dłużej jak 3-4 lata.
Bo to poprostu jest wbrew logice. Czy Ci się to podoba czy nie.
Deto - ilu jest wychowanków np w Interze czy Bayernie Monachium? Niewielu. Sadze, ze gdyby nie otrzymywali gazy na poziomie kilku milionow Euro to takze by tam nikt nie grał.
Nie wiem czemu masz pretensje? Zauwaz, ze ktos poswieca swoj czas, srodki na realizacje swoich marzen czy aspiracji. I to skutecznie. Czy ktos broni ZKS znalezc sponsorów i placic podobne srodki i awansowac? Znane sa przypadki malych klubow skutecznie walczacych w najwyzszych klasach rozgrywkowych vide chociazby Groclin, w Niemczech Hoffenheim.
Deto wiesz czemu nie doszło do wejscia Brukbetu w Unie?
PS Czuje Rzuf, ze to pojdzie na konto Wydziału Marki:)
Nie wiem czemu masz pretensje? Zauwaz, ze ktos poswieca swoj czas, srodki na realizacje swoich marzen czy aspiracji. I to skutecznie. Czy ktos broni ZKS znalezc sponsorów i placic podobne srodki i awansowac? Znane sa przypadki malych klubow skutecznie walczacych w najwyzszych klasach rozgrywkowych vide chociazby Groclin, w Niemczech Hoffenheim.
Deto wiesz czemu nie doszło do wejscia Brukbetu w Unie?
PS Czuje Rzuf, ze to pojdzie na konto Wydziału Marki:)
Deto i extremal mają teraz zaciśnięte szczęki ze złości, że Nieciecza MA pierwszoligową drużynę a Tarnów NIE MA. Tu jest "der Hund begraben"
Jeżeli chodzi o promocję Tarnowa w tym wątku - to i tak będzie - każdy kto przyjedzie pociągiem na mecz będzie wysiadał na stacji Tarnów (mam nadzieję, już wyremontowanej).
Jeżeli chodzi o promocję Tarnowa w tym wątku - to i tak będzie - każdy kto przyjedzie pociągiem na mecz będzie wysiadał na stacji Tarnów (mam nadzieję, już wyremontowanej).
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
CZy ty wiesz co oznacza słowo zazdrośc ? Nie, nie jestem zazdrosny o to. U mnie odzywa sie tylko zdrowy rozsądek. Wy sie cieszycie, jak pewnie tysiące fanów wcześniej z sukcesów Groclinu, Amiki Wronki, RKS Radomsko, Tura Turek, Heko Czermno, Kmity Zabierzów, Górnika Wieliczka, Górnika Łęczna, ŁKS Łomża, Tłoków Gorzyce i wielu innych klubów. Jestem poprostu realistą w tym temacie.ad2222 pisze:Deto i extremal mają teraz zaciśnięte szczęki ze złości, że Nieciecza MA pierwszoligową drużynę a Tarnów NIE MA. Tu jest "der Hund begraben"
Wy możecie odbierać to sobie jak sie wam tylko podoba. Ja wiem swoje. Wpompowanie tak dużej kasy w taki klub i tak zakończy się tak, jak we wszystkich przypadkach wcześniej. Wy, ciesząc się z tego, pokazujecie całkowity brak znajomości tematu i tyle.
Daje Niecieczy góa 3 lata i zakończy sie ich przygoda z piłką. Na poziomie I ligi jeszcze się utrzymają, właściciela stać na to. Ale o awans nie będzie już tak łatwo, jak do tej pory. Teraz sprawia mu to jeszcze radośc. Sukces rok po roku, itd. Ale po pierwsze nie jest w stanie utrzymać samemu zespołu w ekstraklasie. Owszem Polonia Bytom wchodząc do ekstraklasy miała budżet na poziomie 6 mln złotych, więc dla Bruk-Betu to nic. Ale jeżeli oni mieli budżet na tym poziomie walcząc w II lidze, to pomyślcie o ile będzie większy na ekstraklasę.
Ostatnio zmieniony 04-06-2010, 11:28 przez Deto, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Rhetor
Deto ma rację. Wymienił twory jakie powstały by zniknąc, i Weredyk też ma rację mówiąc o tym, że w Interze czy innym klubie tez nie znajdziesz wychowanka w pierwszej drużynie. Tylko, że przywołuje jednocześnie przykład Groclinu zatem sam sobie zaprzecza. Bo to właśnie Drzymała powiedział wprost, że piłki na poziomie ekstraklasy nie da sie robić w małym mieście i drużyne rozsprzedał.(Grodzisk zapełniał stadion na 5,5 tysiąca ludzi nie raz). A sam Hoffenheim to może jest z małego miasta tylko, że ma ZAPLECZE w postaci stadionu i kibiców. Czego o Niecieczy jednak powiedziec nie można. Wg mnie nie warto ciągnąc tematu Niecieczy, bo to ani Tarnów, ani jego dzielnica. Jak znam życie to usłyszymy za rok lub 2, że Witkowski wniesie aportem drużynę do spółki piłkarskiej Unia Tarnów i zacznie grac w Mościcach. Oczywiście jeżeli uda sie mu dojść ładu z pseudodziałaczami od ZKSu.
Jescze jedna drużyna mi wpadła do głowy-Ceramika Opoczno. Fabryka płytke ją wprowadziła do owczesnej II ligi. Nie doczekała ani pucharów, rzeszy kibicow, a jak się pogorszyła koniunktura na płytki to słuch po niej zaginął.
Jescze jedna drużyna mi wpadła do głowy-Ceramika Opoczno. Fabryka płytke ją wprowadziła do owczesnej II ligi. Nie doczekała ani pucharów, rzeszy kibicow, a jak się pogorszyła koniunktura na płytki to słuch po niej zaginął.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Tak, bo za czasów rządzenia w klubie pana Grzyba, Rada Klubu, czyli ZA nie wyraziła zgody na włączenie do Rady Klubu przedstawiciela Bruk-Betu.Weredyk pisze: Deto wiesz czemu nie doszło do wejscia Brukbetu w Unie?
A co do tych klubów, to był jeszcze Polar Wrocław, Szczakowianka Jaworzno, Górnik Polkowice, itd.
A mógłby zrobić tak, że będzie wynajmował stadion od miasta, drużynę przemianuje na Bruk Bet Tarnów i będzie grał w miejsce Bruk Betu Nieciecza? Bez wchodzenia w koneksje z Unią.Mr Greenback pisze:Jak znam życie to usłyszymy za rok lub 2, że Witkowski wniesie aportem drużynę do spółki piłkarskiej Unia Tarnów i zacznie grac w Mościcach. Oczywiście jeżeli uda sie mu dojść ładu z pseudodziałaczami od ZKSu.
Ostatnio zmieniony 04-06-2010, 11:50 przez gushman, łącznie zmieniany 1 raz.
Tym razem nie napisali a powiedzieli. W głównym wydaniu Faktów TVN było o Niecieczy
Mogliśmy usłyszeć, że "Nieciecza 20 km od Tarnowa w gminie Żabno"
Zabrzmiało to tak, jak napisałem !
A swoją drogą, to dyskutowaliśmy o reklamie i Niecieczy. Własnie prezes tego klubu zaoszczędził jakieś 200 tyś PLN , jak nie więcej Bo materiał trwał prawie 3 minuty !
ps. Minuta na TVP 1 w tzw."Prime Time" kosztuje ok. 120-130 tyś PLN.
Mogliśmy usłyszeć, że "Nieciecza 20 km od Tarnowa w gminie Żabno"
Zabrzmiało to tak, jak napisałem !
A swoją drogą, to dyskutowaliśmy o reklamie i Niecieczy. Własnie prezes tego klubu zaoszczędził jakieś 200 tyś PLN , jak nie więcej Bo materiał trwał prawie 3 minuty !
ps. Minuta na TVP 1 w tzw."Prime Time" kosztuje ok. 120-130 tyś PLN.