Przebudowa Spokojnej - w końcu?
Przebudowa Spokojnej - w końcu?
Przed chwilą miałem w łapach plany przebudowy ul. Spokojnej od cmentarza do skrzyżowania z al. Piaskową. Niestety nie miałem możliwości cyknięcia fotek
Zgodnie z planami będzie to dwupasmówka z pasem (paskiem) zieleni pomiędzy jezdniami.
A zamiast skrzyżowania z al. Piaskową będzie.... rondo Trochę bezsensowne, ale będzie. Z jednym tylko bypassem do prawoskrętu - z ul. Spokojnej (jadąc od cmentarza). Pomimo tego, że jest miejsce na przynajmniej dwa inne bypassy projektant na dzień dzisiejszy ich nie zaplanował
Nie jestem w stanie powiedzieć jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Krzyską - plany kończyły się w połowie cmentarza.
Plusem jest to, że w końcu będą coś tam robić - ale czy w roku 2011 czy później - nie wiem.
Zgodnie z planami będzie to dwupasmówka z pasem (paskiem) zieleni pomiędzy jezdniami.
A zamiast skrzyżowania z al. Piaskową będzie.... rondo Trochę bezsensowne, ale będzie. Z jednym tylko bypassem do prawoskrętu - z ul. Spokojnej (jadąc od cmentarza). Pomimo tego, że jest miejsce na przynajmniej dwa inne bypassy projektant na dzień dzisiejszy ich nie zaplanował
Nie jestem w stanie powiedzieć jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Krzyską - plany kończyły się w połowie cmentarza.
Plusem jest to, że w końcu będą coś tam robić - ale czy w roku 2011 czy później - nie wiem.
-
- Rhetor
- Kontakt:
To skrzyżowanie w momencie jak będzie wschodnia obwodnica i zjazd z autostrady ... będzie jedynie drogą osiedlowąA odcinek od cmentarza w górę?? A skrzyżowanie koło Shella?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Proedroj
Szkoda, że nie wiadomo jaki będzie dalszy przebieg - tak jadąc (w myślach) od skrzyżowania z al. Piaskową, to praktycznie do Mościckiego jest miejsce na dwupasmówkę - problem tylko w przejeździe nad linią kolejową - i chyba do tego trzeba dążyć, a nie zrobić jakąś kiszkę a potem 20 lat rozbudowywać, poszerzać, poprawiać...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Pytanie jest takie. Którędy będą jeździć samochody dostawcze, TIR-y z węzła autostradowego Tarnów-Krzyż do takich firm jak Tamel, HSG, Sokołów, Bruk-Bet, Firma oponiarska Dębica, Baza Kontenerowej /jeżeli powstanie w tamtym rejonie, co według mnie nie jest dobrą lokalizacją, ale to tylko moje zdanie/, czy też wielu innych mniejszych?Jakub Kwaśny pisze:
To skrzyżowanie w momencie jak będzie wschodnia obwodnica i zjazd z autostrady ... będzie jedynie drogą osiedlową
Mam nadzieję że nikt nie zezwoli na przejazd tak dużych samochodów, drogami osiedlowymi.
Wniosek prosty. Jest to trakt bardzo eksploatowany i taki będzie bez względu na wschodnią obwodnicę, która może jedynie odciążyć centrum czyli na dniach mające być oddane przebicie Mostowa.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
A po co nad koleją przejeżdżać, przecież do Mościckiego można doprowadzić drogę cały czas wzdłuż torów po ich wschodniej stronie. Dzisiaj wciąż jeszcze jest na to miejsce, z wyjątkiem kilkunastometrowego odcinka między torami a osiedlem domków (jest tam mały cmentarz wojskowy). Jest też miejsce przez sady mniej więcej od skrzyżowania Klikowska/Elektryczna (trochę za domem stojącym przy skrzyżowaniu) do miejsca gdzie jest łącznik Mościckiego/Szujskiego i tam można zafundować sobie gustowne rondko łączące wszystkie 3 ulicead2222 pisze:Szkoda, że nie wiadomo jaki będzie dalszy przebieg - tak jadąc (w myślach) od skrzyżowania z al. Piaskową, to praktycznie do Mościckiego jest miejsce na dwupasmówkę - problem tylko w przejeździe nad linią kolejową - i chyba do tego trzeba dążyć, a nie zrobić jakąś kiszkę a potem 20 lat rozbudowywać, poszerzać, poprawiać...
-
- Rhetor
- Kontakt:
Mówiłem o Nowodąbrowskiej, co do łącznika autostradowego, to przecież nie będzie zjazdu w Nowodąbrowską tylko jak już do wschodniej obwodnicy i do nowoprojektowanego ronda Jana Pawła - Błonie i wtedy ul. Błonie do Spokojnej zapewne.suraiw pisze:Pytanie jest takie. Którędy będą jeździć samochody dostawcze, TIR-y z węzła autostradowego Tarnów-Krzyż do takich firm jak Tamel, HSG, Sokołów, Bruk-Bet, Firma oponiarska Dębica, Baza Kontenerowej /jeżeli powstanie w tamtym rejonie, co według mnie nie jest dobrą lokalizacją, ale to tylko moje zdanie/, czy też wielu innych mniejszych?Jakub Kwaśny pisze:
To skrzyżowanie w momencie jak będzie wschodnia obwodnica i zjazd z autostrady ... będzie jedynie drogą osiedlową
Mam nadzieję że nikt nie zezwoli na przejazd tak dużych samochodów, drogami osiedlowymi.
Wniosek prosty. Jest to trakt bardzo eksploatowany i taki będzie bez względu na wschodnią obwodnicę, która może jedynie odciążyć centrum czyli na dniach mające być oddane przebicie Mostowa.
w ogole to lepiej tamtedy nie jezdzic bo dojezdzanie z dozwolona predkoscia do prawoskretu z Błonie w Nowodąbrowską stwarza zagrozenie dla zycia i zdrowia - koleiny sa tak duze , ze niesposob tam nie zawadzic podwoziem (powaznie)Jakub Kwaśny pisze:To skrzyżowanie w momencie jak będzie wschodnia obwodnica i zjazd z autostrady ... będzie jedynie drogą osiedlowąA odcinek od cmentarza w górę?? A skrzyżowanie koło Shella?
skad takie informacje wytrzasnąłeś (jesli to prawda to wreszcie ktoś wykorzstał swoje komorki mozgowe w odpowiedni sposob)dafi33 pisze: Koło Shella ma byc rondo i to jeszcze w tym roku chyba że o co innego ci chodzi
. rondo Błonie - Jana Pawła II, podwójna nitka Błonie - 6 mln zł,
c. skrzyżowanie Błonie – Nowodąbrowska - dodatkowy pas ruchu, bypas przy Shell’u – 2 mln zł,
d. połączenie Jana Pawła II z węzłem autostradowym Krzyż (prace związane z korytowaniem i infrastrukturą podziemną nowej drogi) – 20 mln zł w 2010,
Przepraszam koło Shella nie ma byc rondo tylko przebudowa skrzyżowania rondo będzie dalej JP2 z ulica Blonie
c. skrzyżowanie Błonie – Nowodąbrowska - dodatkowy pas ruchu, bypas przy Shell’u – 2 mln zł,
d. połączenie Jana Pawła II z węzłem autostradowym Krzyż (prace związane z korytowaniem i infrastrukturą podziemną nowej drogi) – 20 mln zł w 2010,
Przepraszam koło Shella nie ma byc rondo tylko przebudowa skrzyżowania rondo będzie dalej JP2 z ulica Blonie
-
- Rhetor
- Kontakt:
To też napisałem powyżejdafi33 pisze:Przepraszam koło Shella nie ma byc rondo tylko przebudowa skrzyżowania rondo będzie dalej JP2 z ulica Blonie