Państwo w mikro- i makroskali - kolejna ciekawostka
Państwo w mikro- i makroskali - kolejna ciekawostka
Zaraz jeden taki powie, że się czepiam KK, ale naprawdę to nie ja wymyślam takie akcje
Otóż dostałem zaproszenie od Computerworld oraz RŚ na konferencję o tytule (to ważne!):
Państwo w mikro- i makroskali.
Złoty trójkąt: gospodarka nauka samorząd
Zauważcie trzy wyrazy: gospodarka, nauka, samorząd.
Organizowane toto jest przez Computerworld, UMT oraz jedną fundację.
Na razie bez ciekawostek, ale...
Konferencja odbędzie się w WSD. Samo w sobie nie jest jakoś dla mnie specjalnie dziwne - najprawdopodobniej WSD ma najlepsze sale konferencyjne w mieście (co powinno być powodem wstydu dla miasta). I gdyby tylko na tym się skończyło, byłoby fajnie.
Czytam zatem dalej i widzę, że jedną z osób w Radzie Programowej (cokolwiek to by mało oznaczać jest ks. Józef Kloch. Ani to gospodarka, ani nauka, ani samorząd.
W "kluczowych zagadnieniach" (przypominam o tytule konferencji!) widzę temat:
Jak przebiega dialog nauki i wiary? i to pomiędzy tematami o inteligentnych sieciach energetycznych, czy Parkach Przemysłowych.
I na koniec, jak dla mnie hit - w czasie konferencji o tytule jak na początku będzie rozstrzygnięcie konkursu.... na najlepszą parafię "Cyfrowego Kontynentu"
Samorząd, nauka czy gospodarka?
Ja rozumiem, że konferencja odbywa się w WSD, ale czy nie za dużo w niej elementów związanych z religią i wiarą?
ps: udział kosztuje 999 zł netto.
Otóż dostałem zaproszenie od Computerworld oraz RŚ na konferencję o tytule (to ważne!):
Państwo w mikro- i makroskali.
Złoty trójkąt: gospodarka nauka samorząd
Zauważcie trzy wyrazy: gospodarka, nauka, samorząd.
Organizowane toto jest przez Computerworld, UMT oraz jedną fundację.
Na razie bez ciekawostek, ale...
Konferencja odbędzie się w WSD. Samo w sobie nie jest jakoś dla mnie specjalnie dziwne - najprawdopodobniej WSD ma najlepsze sale konferencyjne w mieście (co powinno być powodem wstydu dla miasta). I gdyby tylko na tym się skończyło, byłoby fajnie.
Czytam zatem dalej i widzę, że jedną z osób w Radzie Programowej (cokolwiek to by mało oznaczać jest ks. Józef Kloch. Ani to gospodarka, ani nauka, ani samorząd.
W "kluczowych zagadnieniach" (przypominam o tytule konferencji!) widzę temat:
Jak przebiega dialog nauki i wiary? i to pomiędzy tematami o inteligentnych sieciach energetycznych, czy Parkach Przemysłowych.
I na koniec, jak dla mnie hit - w czasie konferencji o tytule jak na początku będzie rozstrzygnięcie konkursu.... na najlepszą parafię "Cyfrowego Kontynentu"
Samorząd, nauka czy gospodarka?
Ja rozumiem, że konferencja odbywa się w WSD, ale czy nie za dużo w niej elementów związanych z religią i wiarą?
ps: udział kosztuje 999 zł netto.
-
- Rhetor
jeśli ta fundacja to Opoka, to akurat obecność księdza Klocha jest jak najbardziej na miejscu i w dziale 'nauka'; to on uruchamiał stronę internetową diecezji tarnowskiej; generalnie Internet to jego pasja.
Tydzień wcześniej, bodajże 13 lutego, ogłoszone zostaną wyniki innego konkursu, o charakterze lokalnym (diecezja) - na najlepszą stronę internetową.
http://konferencje.computerworld.pl/kon ... ienia.html
Tydzień wcześniej, bodajże 13 lutego, ogłoszone zostaną wyniki innego konkursu, o charakterze lokalnym (diecezja) - na najlepszą stronę internetową.
http://konferencje.computerworld.pl/kon ... ienia.html
Dorota1975, ja wiem, że ks. Kloch to pasjonat technologii, ale dlaczego zasiada w Radzie Programowej (brzmi jak Najwyższe Kierownictwo ) konferencji, która nie ma z nim i Opoką nic wspólnego. Zapewne to jest gest organizatorów.
A niestety "nauka" i "wiara" to są wykluczające się pojęcia. Choć Kościół ochoczo korzysta z dobrodziejstw nauki.
A niestety "nauka" i "wiara" to są wykluczające się pojęcia. Choć Kościół ochoczo korzysta z dobrodziejstw nauki.
-
- Rhetor
Tylko co ma to wspólnego z tematem konferencji? Za głupi jestem żeby to ogarnąć.
Niedługo podczas konferencji np. "Nowoczesne systemy dociepleń w budownictwie" będzie konkurs na najładniejszą elewację zachrystii i wykład "sposoby święcenia dużych obiektów sportowych - teoria i praktyka". Czy naprawdę trzeba do wszystkiego wrzucać wątki religijne?
Niedługo podczas konferencji np. "Nowoczesne systemy dociepleń w budownictwie" będzie konkurs na najładniejszą elewację zachrystii i wykład "sposoby święcenia dużych obiektów sportowych - teoria i praktyka". Czy naprawdę trzeba do wszystkiego wrzucać wątki religijne?
-
- Rhetor
- Kontakt:
Na przekór Konstytucji żyjemy w państwie klerykalnym ot co.Goscinny pisze:Tylko co ma to wspólnego z tematem konferencji? Za głupi jestem żeby to ogarnąć.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
chłopie, nie chodzisz do kościoła, nie dajesz na tacę, księdza nie przyjmujesz, obrażasz wiarę, instytucję kościoła na każdym kroku (bezkarnie), czytasz pewnie szmatławca Urbana czy fakty i mity... o jakim klerykaliźmie ty mówisz? Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że żyjemy w państwie antyklerykalnym, gdyż każdy chłystek bezkarnie może sobie gębę wycierać kościołem katolickim i wiarą w Boga. Wiem wiem, wiara jest aktualnie nie trendy, czasy spokoju i dobrobytu nastały, więc i ludzie się odsunęli. Kościół jest potrzebny tylko w ciężkich czasach, bo jak laboga to do Boga. Jest papu, jest piciu, jest "róbta co chceta"... do czasu. Pamiętajcie, że nie znacie dnia ani godziny, a potem będzie tylko płacz i zgrzytanie zębów! Amen!
i dobrze. Będzie więcej miejsca w niebie dla mnie. Pomacham wam tam z góry, gdy będziecie mieli przerwę regeneracyjną pomiędzy gotowaniem w smole a wydziobywaniem wątroby.
Takie właśnie nastały czasy, że ludzie bardziej wierzą w koniec świata w 2012 roku, niż w Boga. Wstyd, ruja i srom najwyższego kalibru!
Takie właśnie nastały czasy, że ludzie bardziej wierzą w koniec świata w 2012 roku, niż w Boga. Wstyd, ruja i srom najwyższego kalibru!
-
- Rhetor
W to, w co ludzie wierzą to ich prywatna sprawa, zeszliście z tematu dyskusji, wróćcie na nią, proszę.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
- Kontakt:
1. Skąd wiesz, że nie chodzę?Proboszcz pisze:chłopie, nie chodzisz do kościoła, nie dajesz na tacę, księdza nie przyjmujesz, obrażasz wiarę, instytucję kościoła na każdym kroku (bezkarnie), czytasz pewnie szmatławca Urbana czy fakty i mity... o jakim klerykaliźmie ty mówisz? Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że żyjemy w państwie antyklerykalnym, gdyż każdy chłystek bezkarnie może sobie gębę wycierać kościołem katolickim i wiarą w Boga. Wiem wiem, wiara jest aktualnie nie trendy, czasy spokoju i dobrobytu nastały, więc i ludzie się odsunęli. Kościół jest potrzebny tylko w ciężkich czasach, bo jak laboga to do Boga. Jest papu, jest piciu, jest "róbta co chceta"... do czasu. Pamiętajcie, że nie znacie dnia ani godziny, a potem będzie tylko płacz i zgrzytanie zębów! Amen!
2. Skąd wiesz, że nie daję na tacę?
itp.?
Zejdz na ziemie bo wniebowzięty szybko nie będziesz!
Ps. Czy zauważanie błędów księży ich obraża? Wręcz przeciwnie! Działa ozdrowieńczo, pod warunkiem, że ktoś z błędów wyciąga wnioski
Ale lepiej jest mieć klapy na oczach i bezmyślnie klepać różaniec.
Widzisz tym się różnimy, bo ja jako nadal członek Wspólnoty, mam wątpliwości i mam prawo je mieć, bo nie jestem bezkrytyczny. I wyznaję zasadę, że jeśli Bóg istnieje ( a załóżmy, że tak ) to czy weżmie do nieba tych co się modlą na pokaz, i głośno byle by sąsiad widział, czy tych którzy są całe życie przyzwoitymi ludźmi?!
Polecam są odpowiednie fragmenty w Ewangelii, które o tym mówią
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;