http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html
A może by tak u nas? Może skończyły by się wymówki typu 'nie da się - nie ma prawa', 'nie mogę - prawo nie pozwala'?
Park Kulturowy w Centrum?
Park Kulturowy w Centrum?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
ja nie mówię tu o syfie reklamowym bo czegoś takiego bym nie zainstalował na swoim garażu ale mówię tu o problemie zabudowania terenu (garażem) na terenie obecnej starówki. Ja dostałem odmowę, ale dosłownie 50 metrów dalej sąsiad już mógł robić co chce. Obyś nie miał tego problemu.Goscinny pisze:wejss, nie "dla mieszkańców", ale dla ciebie. Mieszkanie w centrum i to historycznym ma swoje plusy i minusy. Ty chciałbyś tylko plusy.
A pomysł jest ok - przynajmniej byłaby szansa na pozbycie się tego syfu reklamowego z części miasta.
żytkownicy obiektów położonych na terenie parku na dostosowanie się do jej przepisów mają sześć miesięcy. W tym czasie muszą zdemontować obiekty zlokalizowane niezgodnie z jej zapisami, a także zmienić formę znaku, szyldu, tablicy, nośników reklamowych czy stoisk handlowych zgodnie z wytycznymi zawartymi w tym akcie prawnym.
Kto za te wymianę tablic zapłaci ??.
Kto za te wymianę tablic zapłaci ??.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
trix, a jak myślisz? Wg mnie miasto powinno partycypować w kosztach (nawet przez zwolnienie z podatku od nieruchomości), ale znając stan krakowskiej miejskiej kasy - raczej przerzucą to w całości na właścicieli.
Mam nadzieję, że dociągną to do końca - bardzo im kibicuję - a jak to już zrobią, to inne miasta pójdą za ich przykładem - bo wygląd miasta i ład przestrzenny to połowa sukcesu - druga połowa to zabytki.
Mam nadzieję, że dociągną to do końca - bardzo im kibicuję - a jak to już zrobią, to inne miasta pójdą za ich przykładem - bo wygląd miasta i ład przestrzenny to połowa sukcesu - druga połowa to zabytki.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
trix, a przy wyższych cenach sklepy padną, właściciel zamiast mieć wiekszą kasę, nie ma jej wcale i nastepnym razem pomyśli: "a może nie muszę w ciągu jednego roku zarobić na nowy dom?"
Skoro na "zgniłym zachodzie" dało się zrobić porządek z reklamami, to u nas się nie da? Fakt, u nas jeszcze panuje przekonanie, że jak cos jest moje, to nikomu nie wolno tego skrytykować, obłożyć jakimiś przepisami, czegokolwiek nakazać i zakazać, bo to MOJE JEST I BASTA!
Skoro na "zgniłym zachodzie" dało się zrobić porządek z reklamami, to u nas się nie da? Fakt, u nas jeszcze panuje przekonanie, że jak cos jest moje, to nikomu nie wolno tego skrytykować, obłożyć jakimiś przepisami, czegokolwiek nakazać i zakazać, bo to MOJE JEST I BASTA!
-
- Rhetor
Goscinny, polecam wycieczkę do Płocka, tam w ścisłym centrum reklamy były (jeszcze 2 lata temu) stylizowane na stare, wiesz jak zaje..ście wyglądał szyld Żabki?!
I tam się dało, wszystkie jakie widziałem były w kutych oprawach i postarzane.
I tam się dało, wszystkie jakie widziałem były w kutych oprawach i postarzane.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Wątpię czy tam szybko pojadę, to nie jest za miedzą
Wysłane z mojej budki telefonicznej