PYTANIA DO PANI RZECZNIK PREZYDENTA MIASTA TARNOWA

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Paraliż pracy urzędu - faktycznie radocha jak się patrzy. Co następne, paraliż Straży Miejskiej czy Pogotowia?

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

edukacja

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

Keleos: Nie przesadzajmy z tym paraliżem :) Proste pytania i prosta odpowiedź. Jedyne co to to, że nie są one wygodne. Bo łamanie własnych uchwał jest najzwyczajniej w świecie nieodpowiedzialne.

Więc paraliżu nie będzie. Bo jeśli NORMALNA praca ma powodować paraliż pracy jakiegokolwiek urzędu lub instytucji to wykaże to tylko tyle, że pracują tam osoby które mają problem z ogarnięciem podstawowych obowiązków.

Będę uparcie powtarzał: sami chcieli tam pracować kandydując :P To nie praca przymusowa, prawda ? Więc ani mi ich żal, ani mi ich szkoda. A pytania właśnie te niewygodne trzeba zadawać.
Im Lazy and I like it

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Imlazy przecież Pani Rzecznik to nie jest alfa i omga. Nie działa na zasadzie pytam-->odpowiadam.
Każde zapytanie skierowane drogą oficjalna ma oficjalną drogę. Po segregacji ląduje na biurku poszczególnych kierowników działów. Potem kierownicy przekazują to do ludzi zorientowanych w temacie. Ci z kolei odpowiadają i przekazują to dalej. Czy informacja wraca do kierownika, nie wiem. Domyślam się, że ktoś to musi "zweryfikować". Później podpisy i wysyłka do klienta w terminie określonym ustawą o dostępie do informacji publicznej.
Tak prawdopodobnie wygląda schemat udzielania informacji publicznej.

Stąd moim zdaniem, konkretne pytania i duża ich ilość w jednym czasie są w stanie sparaliżować prace. Jest to teoria, która można sprawdzić :).

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Keleos: Nie przesadzajmy z tym paraliżem [...] Więc paraliżu nie będzie
imlazy - Ty w ogóle czytasz te posty wcześniejsze?
Dominik_PCH pisze:Powiem wam, że to może być bardzo ale to bardzo zabawne
i jest opcja, że sparaliżuje pracę urzędu. Jeśli będzie tego
wystarczająco dużo.
To nie ja sobie tutaj zgaduję, że będzie paraliż. To Dominik rzuca pomysł by zebrać jak najwięcej i doprowadzić do sytuacji, w której może nastąpić paraliż.

Stąd mój sprzeciw wobec takich zabaw.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Edukacja poprzez zabawę :), tak naprawdę pytania zadane na forum lądują w próżni.
Ot takie radykalne rozwiązanie problemu. Z drugiej strony zawsze można prosić pojedynczo.

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

To spieszmy się z niewygodnymi pytaniami bo we wrześniu wchodzi nowelizacja ustawy o dostępie do informacji publicznej.
Wtedy urzędnicy będą mogli wymyślić 1100 powodów dla których informacja nie może zostać ujawniona.... :P
Im Lazy and I like it

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Czy prawdą jest że urząd miasta wynajął na wyjazd do Katowic autokar i wiózł nim za nasze podatników pieniądze księży ?
Jaki był całkowity koszt szopki zwanej ''nadanie honorowego obywatelstwa miasta Tarnowa'' w dniu 06.01.2012 :?:

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Proponuje zadawać tutaj pytania i od razu na adres mailowy rzeczniczki :D
Adres mailowy do rzeczniczki :
[email protected]
Ps. pierwsze moje pytania już poszły :D

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Pytanie tylko czy z odpowiedzią :)
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Ana
Metoikos

Post autor: Ana »

Pomiędzy Osiedlem Zielonym a Ablewicza zrobiono wreszcie drogę i chodnik, świetnie, tylko dlaczego nie ma obniżenie krawężnika dla wózków? Podobnie wcześniejsza przebudowa chodnika koło bl. nr 13 - zlikwidowano podjazd dla wózków. Na tym osiedlu albo nie ma podjazdów, albo są tak strome, że zjazd lub wjazd z dzieckiem jest bardzo ciężki, a dla mnie z bliźniaczym wózkiem wręcz niemożliwy. Dodatkowo obok bloku 20 nie ma wogóle chodnika i wiele mam jeździ wózkami po ulicy, co wzimie, przy oblodzonych jezdniach jest niebezpieczne.
Czy i kiedy miasto planuje budowę brakujących chodników?
Dlaczego brak podjazdów dla wózków?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Ana, tak generalnie to tam jest strefa zamieszkania, więc możesz iść nawet środkiem tej ulicy :)

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Lordzie masz rację tylko koleżance zapewno chodzi o tą stromą górkę na której w zimie nieźle można się przejechać i to wprost pod nadjeżdżające auto. Chodnikiem poprostu bezpieczniej.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

A czy to nie jest teren prywatny i takie pytanie nie powinno być kierowane do TBS albo Jaskółki ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Czy zakup 4 tabletów to następny krok w ramach oszczędności urzędu miasta? Do jakich celów i komu mają one służyć?

Ps. Może pani się ustosunkuje czy będzie odpowiadać na nasze pytania czy nie, ponieważ w obecnej sytuacji ten dział zaczyna tracić sens.

ODPOWIEDZ