"Tanie paliwo" w Tarnowie

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Wszyscy się podniecili tym całym Iranem i dlatego takie ceny, na podwyżki stacje reagują od razu [mimo, że mają paliwo kupione po starej cenie], a na obniżki się czeka i czeka... eh

flyfly
Prytan

Post autor: flyfly »

Ja bym nie powiedział,że stacje, a koncerny, w końcu można kupić taniej teraz paliwo niż obecnie w hurcie już jest. Bo rozbudowana konkurencja na rynku stacji paliw nie pozwala na takie zagrywki, natomiast duopolistyczna struktura na rynku naszych koncernów paliwowych jak najbardziej tak...

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Ceny hurtowe na ORLENIE dzisiaj wynoszą w przeliczeniu na litr po doliczeniu VATU:
ES95 - 5,52 PLN, ON - 5,73. Należy zatem spodziewać się podwyżek, ponieważ utrzymanie takich cen jak obecnie to praktycznie zminimalizowanie marży do kilku groszy.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Awatar użytkownika

hightower
Prytan
Kontakt:

Post autor: hightower »

najlepszy ten patronat TVP :roll:
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Napisałem tam napiszę i tutaj. Wow akcja jazdy z prędkością 30km/h i mam pytanie. W kogo chcecie uderzyć ? Czy ja jestem winien tego, że tyle paliwo kosztuje? Czy inny kierowca jadący w tamtym czasie czwórką też będzie temu winien ? Nie, ale to w nich uderzacie a nie w ludzi za to odpowiedzialnych.
To jak z blokowaniem ronda tymczasowego przez rowerzystów.

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

nie patrzmy w tych kategoriach, coś zacząć robić trzeba bo nam majtki przez glowe zdejmą niebawem, to jest własnie polski naród, podziały zamiast solidarności i stanąc jeden za drugim to, temu źle tamtemu dobrze, pisząc tak rozumiem, ze odpowiadają Ci ceny, niezależnie od tego czy samochód traktujesz jako środek transportu/pracy. W kogo uderzy akcja? sygnał do warszawy, ze ludzie mają dość i postawią sie, proponujesz jakies inne rozwiązanie? :|

ehh Polaczki Polaczki

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Cubaza pisze:Napisałem tam napiszę i tutaj. Wow akcja jazdy z prędkością 30km/h i mam pytanie. W kogo chcecie uderzyć ? Czy ja jestem winien tego, że tyle paliwo kosztuje? Czy inny kierowca jadący w tamtym czasie czwórką też będzie temu winien ? Nie, ale to w nich uderzacie a nie w ludzi za to odpowiedzialnych.
To samo mniej więcej napisałem gdzieś w komentarzu. Debilna akcja, bo da w dupę tym, którzy płacą za to paliwo coraz więcej a nie w tych, którzy za to odpowiadają. Plus posłużenie się logo TVP, plus organizowanie zbiórki pod Galerią Tarnovia... Pewnie na ich przestronnym parkingu zewnętrznym. :)

Akcja śmiechu warta... A do końca tygodnia pewnie na wyświetlaczach przy stacjach pojawi się cena 6.00 za diesla...
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Rodowity pisze: W kogo uderzy akcja? sygnał do warszawy, ze ludzie mają dość i postawią sie, proponujesz jakies inne rozwiązanie? :|
Być może jakieś solidne zamieszki pod sejmem były by takim sygnałem dla władzy.
A taką akcję jazdy 30 km/h to władze oleją sobie sikiem prostym. Uderzy ona tylko i wyłącznie właśnie w kierowców.

ehh Polaczki Polaczki
Bez komentarza.

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Rodowity pisze:W kogo uderzy akcja? sygnał do warszawy, ze ludzie mają dość i postawią sie
Naiwne. W Warszawie i tak nie usłyszą. Gdyby nawet, to mają to w d****

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

to siedzmy cicho, nabijamy kase innm i narzekajmy, że drogo..

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Rodowity pisze:to siedzmy cicho, nabijamy kase innm i narzekajmy, że drogo..

Po prostu zwracamy uwagę na to, że taka akcja nic nie da. Władza na ogół zaczyna się przejmować postulatami obywateli dopiero wówczas gdy obywatele zaczynają palić opony przed jej siedzibą.
Przyznam, że za bardzo nie mam pomysłu na to co zrobić aby benzyna była tańsza. Owszem władze mogły by obniżyć opodatkowanie paliwa, które stanowi ponad połowę jego ceny (to w sumie jedyny czynnik na który rząd ma bezpośredni wpływ) ale tego nie zrobi bo to dla państwa żyła złota jest.(sądzę nawet, że rząd widząc wysokie ceny paliw aż zaciera ręce) Tak więc bardziej sensownym protestem byłoby zaopatrywanie się w paliwo zza wschodniej granicy które nie jest obłożone akcyzą. Ale nie każdy ma możliwość jego zdobycia.
Zostaje jeszcze jedno: ogólnopolska akcja "nie jadę samochodem bo za drogo". Gdyby potrwała odpowiednio długo i wpływy z tego spadły może pomyśleliby o jakiś krokach w tą stronę. Tylko, że taka akcja to nierealna utopia.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Musiałaby trwać co najmniej dwa miesiące, żeby to odczuli. I tu racja, to nierealna utopia.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Rodowity pisze:pisząc tak rozumiem, ze odpowiadają Ci ceny, niezależnie od tego czy samochód traktujesz jako środek transportu/pracy.
Nie nie odpowiadają mi takie ceny paliw. Jednak nie rozumiem co to ma tak właściwie wspólnego z tym wszystkim ? Będziecie jeździć autami z prędkością 30km/h. Czyli mało ale jednak auta będą spalały benzynę, czyli reasumując potem i tak pojedziecie na stację bo kiedyś to paliwo w tym baku się skończy. Blokowanie drogi ? A tak właściwie to czemu ja jako uczestnik ruchu mam cierpieć za to, że ceny paliwa są takie duże? Jedźcie do Warszawy i zablokujcie wjazd do sejmu i senatu. Wtedy Warszawa to zauważy.
Rodowity pisze:ehh Polaczki Polaczki
Ech Rodowity Rodowity ...
Rodowity pisze:to siedzmy cicho, nabijamy kase innm i narzekajmy, że drogo..
Defektator napisał fajną akcję :
defekator pisze:Zostaje jeszcze jedno: ogólnopolska akcja "nie jadę samochodem bo za drogo"
Tylko pytanie czy aż tak Polaczki by się zjednoczyły w końcu jesteśmy narodem podzielonym.
Jak człowiek nie zgadza się z dziwną akcją to od razu jest Polaczkiem i wrogiem narodu ;/

Awatar użytkownika

hightower
Prytan
Kontakt:

Post autor: hightower »

jeżeli myślicie że Team na Wiejskiej jest po to aby Tobie czy koledze było dobrze to jesteś w błędzie. ot taki matrix
jak żyć 'pane premier' http://www.youtube.com/watch?v=iJSK09C6M0s
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.

ODPOWIEDZ