Bp Wiktor Skworc mianowany metropolitą Katowickim

Wiadomości "z miasta".

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Ricardo pisze:Albo to raczej pojęcie lewicy nie oznacza w tej chwili partii socjalnej tak jak powinno wg. słownika, a partię o poglądach liberalno-obyczajowych które raczej nie są tożsame z nauczaniem Chyrystusa ;-).
Dokładnie no ale co zrobisz taki Marcin Zaród nie widzi w tym rozbieżności chodzi do kościoła i startuje z list SLD który w sprawach obyczajowych ma diametralnie odmienne poglądy i wizje od kościoła :lol:
Ricardo pisze:wtedy tzw. "letni" katolicy muszą wybrać, za Chrystusem czy przeciw...
Wybiorą kto w danej chwili będzie miał przewagę i gdzie można uzyskać większe profity i takich jest większość .
ad2222 pisze:Zazdrośniku, gdybyś poczytał Ewangelię
Chybiłeś bo ja tutaj wielokrotnie cytowałem słowa z tej księgi :D
kato pisze:Letni nie wybierze, bo i po co? Taki człowiek jest marnym materiałem na wojownika w "słusznej" sprawie.
Świetnie napisane :D
Wczoraj był świetny reportaż na Tv Planete o Izraelczyku który w pojedynkę walczył z publiczną telewizją i nieprawidłowościami w niej .
Po paru latach doprowadził do zwolnienia prezesa tv i został powołany do rady programowej która to uzdrowiła dopiero sytuację .
Na początku drogi każdy się pukał w czoło odradzając mu tą walkę ale on był zdeterminowany i okazał się prawdziwym Wojownikiem :D

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

dafi33 pisze: ad2222 napisał/a:
Zazdrośniku, gdybyś poczytał Ewangelię
Chybiłeś bo ja tutaj wielokrotnie cytowałem słowa z tej księgi
Cytować a czytać i rozumieć - dwie różne rzeczy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

dafi33
Rhetor

ad2222 pisze:
dafi33 pisze: ad2222 napisał/a:
Zazdrośniku, gdybyś poczytał Ewangelię
Chybiłeś bo ja tutaj wielokrotnie cytowałem słowa z tej księgi
Cytować a czytać i rozumieć - dwie różne rzeczy.
ble ble ble jak zwykle paplanina w twoim wykonaniu .
Ty już wielokrotnie udowodniłeś swoje ''rozumienie'' Biblii generalnie twoja wykładnia sprowadza się do ''oko za oko ząb za ząb '' gratuluję i powodzenia . :lol:

dzik
Archont

Post autor: dzik »

gumini_0317 pisze:Jak można zrozumieć coś co jest napisane drętwym językiem. Już pluralis maiestaticus byłby łatwiejszy.
-to też się fajnie czyta ;) :
Jan XXIII podczas audiencji udzielonej wenecjanom:" Mam dziś na głowie jeszcze wiele spraw, więc nie zatrzymujcie mnie. O, przepraszam! Nie zatrzymujcie nas." Papież ten z humorem traktował ceremoniał papieski, choć go przestrzegał.
Polak Szkot dwa bratanki*

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Dafi, krótko i zwięźle, możesz się ode mnie od... walić personalnie, a zacząć czytać moje posty? Przeczytaj też baaaardzo, baaaaardzo uważnie 6 słów, które składają się na temat tego wątku.... Może za jakimś 20-tym razem go zrozumiesz. (o ile nie będzie halnego z gór)

Awatar użytkownika

gumini_0317
Archont

Post autor: gumini_0317 »

dzik, My, Wiktor, z Bożej Łaski Biskup Tarnowski, byliśmy także tego zdania, iż opuścić należy Katedrę Tarnowską w okolicznościach, w których zrozumieliśmy, że oddalenie Nasze przyłoży się do powiększenia szczęścia współziomków Naszych lub też przynajmniej umniejsza ich nieszczęścia. Dlatego idziemy na Katedrę Katowicką.

dzik
Archont

Post autor: dzik »

gumini_0317 pisze:dzik, My, Wiktor, z Bożej Łaski Biskup Tarnowski, byliśmy także tego zdania, iż opuścić należy Katedrę Tarnowską w okolicznościach, w których zrozumieliśmy, że oddalenie Nasze przyłoży się do powiększenia szczęścia współziomków Naszych lub też przynajmniej umniejsza ich nieszczęścia. Dlatego idziemy na Katedrę Katowicką.
-rzeczywiście- taka trochę ciężka "Ślùnsko godka" . ;)
Polak Szkot dwa bratanki*

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

dafi33 pisze:Ty już wielokrotnie udowodniłeś swoje ''rozumienie'' Biblii generalnie twoja wykładnia sprowadza się do ''oko za oko ząb za ząb ''
Dlatego powinieneś się cieszyć, przynajmniej ze swojego punktu widzenia, że dyskutujemy tylko za pomocą internetu.
Swoje rozumienie Biblii sprowadzasz tylko do nadstawiania policzka, no nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować wybiórczości, ale to nic nowego u dafiego, więc nawet nie chce mi się zaczynać znowu.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

dafi33
Rhetor

ad2222 pisze:Dlatego powinieneś się cieszyć, przynajmniej ze swojego punktu widzenia, że dyskutujemy tylko za pomocą internetu.
Śmieszny jesteś co ty mi grozisz ? :lol:
Żałosny jesteś jedziesz na najniższych instynktach nawet szkoda tego komentować .

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

dafi33 pisze:Śmieszny jesteś co ty mi grozisz ?
Po prostu przedstawiam Twój punkt widzenia. Jak dla mnie EOT, masz coś do mnie to zapraszam na PM.

ODPOWIEDZ