Pytanko do mieszkańców Tarnowa

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Autor tematu
nibygosc
Metoikos

Pytanko do mieszkańców Tarnowa

Post autor: nibygosc »

Witam

Ostatnio bywam przejazdem w Tarnowie, jakieś 2 tygodnie temu natrafiłem na "targowisko" o ile dobrze pamiętam na ulicy Wałowej.

Stało kilkanaście budek (opisane jako targowisko miejskie), stały wzdłuż ww ulicy po obu stronach, dokonałem kilku zakupów...

Wszystko ok tyle tylko, że przedwczoraj (i dzisiaj także) pojawiłem się na ww "targowisku" a tu po stoiskach ani śladu :/

Czy ktoś może podpowiedzić czy to było jakieś sezonowe targowisko czy też normalne tylko gdzieś je przeniesiono ?

Jeśli to istotne to dodam, że interesują mnie stoiska z wędlinami i pieczywem :) tanio nie było ale smak bez zastrzeżeń :D

Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne informacje.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

To był market galicyjski z okazji Dni Tarnowa. Organizowany jest od czasu do czasu przy okazji jakiś większych eventów. Jeżeli pamiętasz nazwy producentów wędlin i pieczywa napisz je na forum, może ktoś Ci podpowie gdzie można je kupić.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

defekator,
market
eventów
A nie lepiej użyć słów 'targ' i 'wydarzeń'?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

toomas
Archont

Post autor: toomas »

Można ale brzmiało by mniej poważnie...

ODPOWIEDZ