To dajmy warunek: bez kamer, aparatów, fleszy i jużGuzio.zhp pisze:Nie wiem czy słusznie, ale obawiam się że jak tam zajdziemy to flesze oślepią nas swoimi błyskami... a później będziemy mogli przeczytać, że RŚ jest blisko młodzieży, mieszkańców rozmawia z nimi i nie jest mu obojętne zdanie "szarego obywatele". Może przesadzam z tym, ale cóż nie chcę być przedmiotem czyich rozgrywek politycznych
Spotkanie z Prezydentem
-
- Rhetor
- Kontakt:
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Zgadzam się z opinią że prezydent mial 4 lata zeby sie spotykac, a nie zaslaniac dwoma sekretariatami w urzedzie, rzecznikiem prasowym czy wiceprezydentami - prezydenta widac albo w mediach, albo na jakichs oficjalkach gdzie jego kontakt z "szarym obywatelem" jest cokolwiek trudny (zeby nie powiedziec - niemozliwy)...
no wlaśnie poprezdni prezdydenci mieli czas aby spotykac się z szarym obywatelem a teraz prezydent zasłania sie sekretrazmai albo wice-prezydentem który zdaje sie zawsze mówi że nic nie może zrobić.
Bień, Ciepiela nie zasłaniali sie innymi, były godziny przyjęć to przyjmowali osobiscie. A prezdent obecny widac dostepny jest tylko dla "wielkich tego świata, binzesu itd".
Za pózno panie prezydencie na takie gesty.
no wlaśnie poprezdni prezdydenci mieli czas aby spotykac się z szarym obywatelem a teraz prezydent zasłania sie sekretrazmai albo wice-prezydentem który zdaje sie zawsze mówi że nic nie może zrobić.
Bień, Ciepiela nie zasłaniali sie innymi, były godziny przyjęć to przyjmowali osobiscie. A prezdent obecny widac dostepny jest tylko dla "wielkich tego świata, binzesu itd".
Za pózno panie prezydencie na takie gesty.
Może i za późno ale dobrze, że w ogóle. Niestety Pan Prezydent zapomniał, że to nie ludzie są dla niego ale on dla ludzi ot takie moje zdanie. Warto się chyba jednak przejść przynajmniej zobaczymy jak ważne dla Pana RŚ jest nasze zdanie jeszcze troszkę czasu mu zostało aby zrobić coś i zobaczymy czy będzie mu się chciało.
-
Autor tematu - Obywatel
Pamiętamy o internautach i dlatego chcemy się z Wami spotkać, być może formuła czatu jest zbyt wąska, dlatego warto, żeby najaktywniejsi internauci spotkali się z Prezydentem osobiście. Taka jest też nasza intencja i wychodzimy z inicjatywą i zaproszeniem.
Zapewniam, że niesłusznie się obawiasz Guzio.zhp. To normalne, nieformalne spotkanie, na którym mamy poprostu, po ludzku, porozmawiać. Nie zamierzamy wykorzystywać go w żaden medialny sposób.Nie wiem czy słusznie, ale obawiam się że jak tam zajdziemy to flesze oślepią nas swoimi błyskami... a później będziemy mogli przeczytać, że RŚ jest blisko młodzieży, mieszkańców rozmawia z nimi i nie jest mu obojętne zdanie "szarego obywatele". Może przesadzam z tym, ale cóż nie chcę być przedmiotem czyich rozgrywek politycznych
Rzecznik UMT
Dorota Kunc-Pławecka
Dorota Kunc-Pławecka
Noo.. i właśnie tak robi ; Djak by chciał coś zaopiniować to udał by się na spotkanie ze specjalistami w danych dziedzinach
Nie ma spotkań - prezydent be, unika ludzi.
Są spotkania - prezydent be, bo pod publikę.
Jakby było spotkanie 3 lata temu, to byście jęczeli, że za wcześnie na takie dyskusje.
Zawsze znajdziecie miejsce do malkontenctwa.
Mając do wyboru
a) żadnych spotkań,
b) spotkanie, ale przed wyborami.
To i tak chyba opcja b jest lepsza niż a?
Czasami lepiej jest dopłacić do czegoś, niż nie kupić 'dla zasady'.
Formuła czatu nie jest ani zbyt wąska, ani zbyt szeroka - czat to czat, a spotkanie to spotkanie.D.Kunc-Pławecka pisze:być może formuła czatu jest zbyt wąsk
Ale może czat byłby dużo ciekawszy gdyby był organizowany przez kogoś niezależnego - czytając pytania jakie padały ciężko nie odnieść wrażenia, że zarówno część pytań jak i odpowiedzi na te pytania pochodziły z pod jednej ręki ... niezależny czat dałby przynajmniej niezależność w podawaniu pytań, a tak to pan prezydent odpowiedział tylko na te pytania na które chciał, niekoniecznie zaś na te które padły i były (lub mogły być - nie wiemy jakie pytania pozostały bez odpowiedzi) niewygodne.
-
- Rhetor
Co do pochodzenia pytań i odpowiedzi z jednej ręki, chyba jednak nie sądzę...
Co do tego, że niektóre niewygodne pytania nie przechodziły, to niestety prawda (może jeszcze się pojawią w dodatku "nieoficjalnym", tak jak po ostatnim czacie)... Z mojej wypowiedzi też pojawił się fragment że "to dobra forma spotkania Góry z dołem", ale już to, że czasami odpowiedzi mogłyby być bardziej precyzyjne, nie pojawiło się na wyświetlaczu...
Czy niezależny czat - myślę, że tu duże pole do popisu przed wyborami dla tarnowskich mediów elektronicznych typu intarnet.pl czy tarnow.net.pl, nawet radia rdn czy temi... Zawsze byłoby to coś nowego... Pomysł cool...
Co do tego, że niektóre niewygodne pytania nie przechodziły, to niestety prawda (może jeszcze się pojawią w dodatku "nieoficjalnym", tak jak po ostatnim czacie)... Z mojej wypowiedzi też pojawił się fragment że "to dobra forma spotkania Góry z dołem", ale już to, że czasami odpowiedzi mogłyby być bardziej precyzyjne, nie pojawiło się na wyświetlaczu...
Czy niezależny czat - myślę, że tu duże pole do popisu przed wyborami dla tarnowskich mediów elektronicznych typu intarnet.pl czy tarnow.net.pl, nawet radia rdn czy temi... Zawsze byłoby to coś nowego... Pomysł cool...
No pewnie - jeszcze e-mail'e mamy pisac, kto bedzie. Ciekawa forma spotkania z obywatelami - mam pytanie: co sie stanie jak lista tych ktorzy sie zglosza nie spodoba sie prezydentowi? Wtedy pewnie sie okaze, ze "zglosilo sie tak niewielu, ze spotkania nie bedzie" ... Dla mnie to jest dowod na to, ze prezydent boi sie spotkac z obywatelami. Spotkanie nie moze byc przeciez spontaniczne - trzeba wszystko zaplanowac, kto bedzie, a kto nie, komu wolno udzielic glosu ... jak w czacie ...
-
- Rhetor
Szanowny Kelosie
Prezentujesz ciekawy przyklad teorii spiskowej - dla Ciebie widac, kazdy niezadowolony obywatel jest od razu "aparatczykiem" naslanym przez jakies wrogie sily.
A nie przyszlo Ci (i innym dyskutantom), ze mozna byc obywatelem (nie zwiazanym z zadnym "aparatem") niezadowolonym z tego jak rzadzi (a raczej jedynie administruje) obecny prezydent miasta?
O ile sie nie myle to zyjemy w panstwie w ktorym wolnosc slowa nie jest jedynie pustym sloganem, a i na tym forum wolno wypowiadac sie w kazdej kwestii w dowolny (nie obrazajacy nikogo) sposob. Nie uwazam zeby kogokolwiek obrazal - moze i mam spaczona wizje obecnych wladz miejskich, ale w moim przekonaniu wladze te ciezko pracowaly na taka wizje przez cala kadencje.
Prezentujesz ciekawy przyklad teorii spiskowej - dla Ciebie widac, kazdy niezadowolony obywatel jest od razu "aparatczykiem" naslanym przez jakies wrogie sily.
A nie przyszlo Ci (i innym dyskutantom), ze mozna byc obywatelem (nie zwiazanym z zadnym "aparatem") niezadowolonym z tego jak rzadzi (a raczej jedynie administruje) obecny prezydent miasta?
O ile sie nie myle to zyjemy w panstwie w ktorym wolnosc slowa nie jest jedynie pustym sloganem, a i na tym forum wolno wypowiadac sie w kazdej kwestii w dowolny (nie obrazajacy nikogo) sposob. Nie uwazam zeby kogokolwiek obrazal - moze i mam spaczona wizje obecnych wladz miejskich, ale w moim przekonaniu wladze te ciezko pracowaly na taka wizje przez cala kadencje.