Jest jakaś procedura, która zabiera ISO? Jeśli chodzi o UMT, to za b... (bałagan) jaki mają w swoich zasobach powinni im go odebrać - powiem więcej, nie powinni nawet dostać ISO.
Dlaczego? Otóź prawie 6 lat temu zmieniłem miejsce zamieszkania. W biurze meldunkowym zmieniałem dowód osobisty. I co? I nic. Pisma z UMT przychodzą w sposób losowy, albo na mój obecny adres, albo na stary gdzie odbijają się od drzwi i wracają do Urzędu.
Tak ma wyglądać standard wg. ISO? Przez 6 lat w UMT nie wiedzą gdzie mieszkam? Nie mają jednej bazy mieszkańców?
Zgłaszałem to do tych wydziałów, które biorą adresy zamieszkania z jakichś archiwów, ale jak widać mieli to gdzieś.
Czy da się cofnąć ISO dla UMT?
Ja też ostatnio się obijałem po UM - dostalem nawet wyjaśnienie Twojego problemu - otóż bazy danych dla każdego wydziału UM są różne - jak zmieniłeś dowód, to jest zmieniony adres w bazie dowodów osobistych, ale nie jest np w Geodezji - wszędzie musisz sam to zrobić, jak chcesz sobie ujednolicić adres A pani jeszcze dodała, że jak chcieli zrobić jedną bazę, to się zrobił taki b...(bałagan) że hej. ISO 000000 a nie jakieś 9000...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Jeżeli masz zastrzeżenia co do pracy urzędu czyli uważasz ze nie są spełnione normy dobrego zarządzania pisz skargę do
Polskie Centrum Badan i Certyfikacji SA,
Kierownik Zakładu-Certyfikacji Systemów zarzadzania
02-699 Warszawa,
ul. Kłobucka 23A
Jeżeli bedzie wiecej skarg mogą zarządzić dodatkowy audyt i cofniecie Certfikatu jest możliwe. Pisma koniecznie wysyłac listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.
Polskie Centrum Badan i Certyfikacji SA,
Kierownik Zakładu-Certyfikacji Systemów zarzadzania
02-699 Warszawa,
ul. Kłobucka 23A
Jeżeli bedzie wiecej skarg mogą zarządzić dodatkowy audyt i cofniecie Certfikatu jest możliwe. Pisma koniecznie wysyłac listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.