Pomysły na promocje Tarnowa
A odbudowanie zamku w naszym kraju nie jest sprawą prostą i tanią. Kiedyś oglądałem reportaż o facecie co kupił ruiny gdzieś pod Częstochową. Za własną kasę już kilkanaście lat odbudowuje go, choć stać go na to aby zamek był gotowy w dużo szybszym tempie. Niestety konserwator zabytków wpieprza się we wszystko. Np. cegły nie mogą być z jakieś tam fabryki (wyglądają tak samo jak te na zamku) tylko muszą być zrobione wg. receptury z średniowiecza i takimi samymi metodami.
Ale lepiej jest gdy stoi setki ruin zamków i dworów w opłakanym stanie niż pozwolenie na łatwe odbudowanie tego typu obiektów i czerpanie korzyści majątkowych przez właścicieli jak i samorządy z tytułu podatków.
Ale lepiej jest gdy stoi setki ruin zamków i dworów w opłakanym stanie niż pozwolenie na łatwe odbudowanie tego typu obiektów i czerpanie korzyści majątkowych przez właścicieli jak i samorządy z tytułu podatków.
Ale właśnie o to chodzi żeby cepelii nie robić. To są budowle zabytkowe i nie powinny być odbudowywane według czyjegoś widzimisię tylko według ścisłych wytycznych i przede wszystkim źródeł. Jak gość miał tyle pieniędzy to mógł sobie swój własny "zamek" postawić od podstaw i po kłopocie.
Don't PIS me offĄĄ
Mi nie chodzi oto aby pozwalać na ruiny odbudowywać z klinkieru a pokrycie dachu robić z blachy. Zgodzę, się z tym że zamek powinien wyglądać tak jak kiedyś tam. Ale po cholerę robić cegły jak 500 lat temu, co zajmuje mnóstwo czasu i kosztuje mnóstwo pieniędzy skoro duuużo taniej można kupić identyczne cegły zrobione metodami współczesnymi ?
Bo takie są przepisy (czasami głupie albo nierespektowane, ale cóż)? Bo przy odbudowie zabytków należy zachować szczególną ostrożność, bo jak raz spieprzysz to być może nie uda się już tego naprawić? Oczywiście obiekty zabytkowe powinny być odpowiednio zabezpieczone przed dalszą degradacją, ale powtarzam: jak gość miał kupę kasy to mógł sobie jakiś quasi zamek wybudować i po problemie.
Don't PIS me offĄĄ
Ale wy narzekacie. Cały problem polega jedynie na dobrym rozplanowaniu zwiedzania Tarnowa. Jeżeli uważacie, że nie ma się czym pochwalić, czy nie ma czego zwiedzać, to jesteście w błędzie.
Ja rozumiem, że jesteście pod wrażeniem Krakowa czy Wrocławia, ale te miasta są dużo większe od Tarnowa, a co za tym idzie mają więcej miejsc do zwiedzenia czy pokazania.
Już widzę jak Ci co tak narzekają na muzea idą w Krakowie do Muzeum Lotnictwa (k***a jego mać... )
Ja rozumiem, że jesteście pod wrażeniem Krakowa czy Wrocławia, ale te miasta są dużo większe od Tarnowa, a co za tym idzie mają więcej miejsc do zwiedzenia czy pokazania.
Już widzę jak Ci co tak narzekają na muzea idą w Krakowie do Muzeum Lotnictwa (k***a jego mać... )
Wszystko zależy od tego o jaką grupę docelową Ci chodzi. Poza tym Tarnów to nie tylko Rynek i okolice, i nie można się skupić na samym Tarnowie. Jest np. Skamieniale Miasteczko, gdzie można spokojnie 1 dzień spędzić. Są inne piękne tereny, które można "zaliczyć". Zależy też to od pory roku. W zimie przecież 15 km od Tarnowa jest wyciąg narciarski (Lubinka) i kolejny w Siemiechowie niewiele dalej. Spokojnie kilka dni można komuś zaplanować.gushman pisze:No to jak byś zaplanował Kolego zwiedzanie Tarnowa? I to tak, żeby zajęło to z 5-7 dni a nie 1 jak to teraz ma miejsce? Bo chyba nie zrozumiałeś o czym dyskutujemy: że Tarnów to żadna atrakcja na pobyt tutaj. A walczyć o turystów jednodniowych nie ma sensu.
-
- Rhetor
-
- Obywatel
Pomys³y na promocje Tarnowa
Gusman.
Dlaczego twoim zdaniem nie warto o jednodniowych ?
Natchnął mnie na pierwszy plan promocji jeden ze wcześniejszych wpisów Halforda.
Jeszcze się coś pewnie urodzi ale trzeba uważać żeby nie poronić gwałtownymi ruchami.
Tarnów się podoba i to jest fakt niezaprzeczalny.
Wypowiedź kobiety (wiek około 45 wiosen): Jestem pierwszy raz w Tarnowie ale jestem zachwycona.
To dziwne że nie potraficie zaplanować zwiedzania Tarnowa. To znaczy że go po prostu nie znacie.
Na muzea bym za bardzo nie stawiał bo talerz i szablę zobaczę w każdym mieście. Słyszałem że Tarnów ma jedyną w Polsce wystawę i kolekcję portretu sarmackiego. To chyba jedyna muzealna rzecz którą warto zobaczyć w muzeach Tarnowa.
-Prawda czy fałsz ?
Wspomniałem o pomniku nagrobnym największym w Europie (Katedra).
-Prawda czy fałsz?
Mauzoleum w parku Bema jest wyjątkową budowlą w skali kraju.
-Prawda czy fałsz ?
Ruiny zamku wraz z widokiem na panoramę miasta są lepsze niż Kopiec Kościuszki.
-Prawda czy fałsz?
Może nie piszcie że tyłek jest blady tylko niech ktoś napisze gdzie go można fajnie opalić.
Nie piszcie co się może komuś spodobać waszym zdaniem. Napiszcie co się wam podoba w Tarnowie- nie musi to być mega atrakcja. Napiszcie co lubicie robić w Tarnowie. Takie wpisy mogą nas naprowadzić na coś fajnego. Jeżeli nic takiego nie potraficie napisać to może oznaczać że się nudzicie we własnym mieście a co za tym idzie jesteście nudni i nieciekawi.
Ktoś wspomniał że seksem można by było promować Tarnów . Myślałem już o seks turystyce która ostatnio nabiera rozpędu ale trudno było zbudować zaplecze dla tego rodzaju atrakcji w regionie o największej liczbie powołań
Prawda czy fałsz ?
Dlaczego twoim zdaniem nie warto o jednodniowych ?
Natchnął mnie na pierwszy plan promocji jeden ze wcześniejszych wpisów Halforda.
Jeszcze się coś pewnie urodzi ale trzeba uważać żeby nie poronić gwałtownymi ruchami.
Tarnów się podoba i to jest fakt niezaprzeczalny.
Wypowiedź kobiety (wiek około 45 wiosen): Jestem pierwszy raz w Tarnowie ale jestem zachwycona.
To dziwne że nie potraficie zaplanować zwiedzania Tarnowa. To znaczy że go po prostu nie znacie.
Na muzea bym za bardzo nie stawiał bo talerz i szablę zobaczę w każdym mieście. Słyszałem że Tarnów ma jedyną w Polsce wystawę i kolekcję portretu sarmackiego. To chyba jedyna muzealna rzecz którą warto zobaczyć w muzeach Tarnowa.
-Prawda czy fałsz ?
Wspomniałem o pomniku nagrobnym największym w Europie (Katedra).
-Prawda czy fałsz?
Mauzoleum w parku Bema jest wyjątkową budowlą w skali kraju.
-Prawda czy fałsz ?
Ruiny zamku wraz z widokiem na panoramę miasta są lepsze niż Kopiec Kościuszki.
-Prawda czy fałsz?
Może nie piszcie że tyłek jest blady tylko niech ktoś napisze gdzie go można fajnie opalić.
Nie piszcie co się może komuś spodobać waszym zdaniem. Napiszcie co się wam podoba w Tarnowie- nie musi to być mega atrakcja. Napiszcie co lubicie robić w Tarnowie. Takie wpisy mogą nas naprowadzić na coś fajnego. Jeżeli nic takiego nie potraficie napisać to może oznaczać że się nudzicie we własnym mieście a co za tym idzie jesteście nudni i nieciekawi.
Ktoś wspomniał że seksem można by było promować Tarnów . Myślałem już o seks turystyce która ostatnio nabiera rozpędu ale trudno było zbudować zaplecze dla tego rodzaju atrakcji w regionie o największej liczbie powołań
Prawda czy fałsz ?
Jesli chodzi o promocje to popatrzcie na spota promujacego rocznice bitwy pod Grunwaldem
http://www.youtube.com/watch?v=VtmuWAjcIoc&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=VtmuWAjcIoc&NR=1
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Rhetor