Rada Miejska 2024-2029
Re: Rada Miejska 2024-2029
Ujmę to tak. Sam na nich głosowałem, konkretnie na Kosiniaka i jak do tego jak sprawuje funkcję szefa MON nie mam większych zastrzeżeń, to cala reszta tego co odwala PSL sprawia, że zaczynam mieć na nich alergię podobną jak na PIS i przestaję dostrzegać jakąkolwiek różnicę między nimi. Standardowo ciągną tam gdzie największe kokosy, np z Lasów Państwowych pogoniono Ziobrystów tylko po to aby spadł tam PSLowski desant. Wody Polskie - a jakże - PSL. Obrona interesów nietykalnej kasty myśliwych - no któżby inny jak nie ludowcy. A teraz największym problemem tej partii jest to aby znieść dwukadencyjność prezydentów i burmistrzów miast bo przeszkadza to tym wybitnym specjalistom pokornie służyć obywatelom.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Pozwole sie z tym nie zgodzic, najbardziej nietrafiona nominacja, wiem ze wszyscy maja swoje gusta i gusciki ale Pan Kosiniak - Kamysz to jakby zawody pomylil , no ale tak to jest jak sie lekarza mianuje na szefa wojska, mieszaja mu sie pojecia wojskowe, w wypowiedziami i kontaktem z wojskiem wiecej wypowiada sie Tomczyk niz on. Wyglada tak jakby dostal to stanowisko dlatego ze po prostu szef PSL musial dostac jakies wysokie stanowisko, czemu ten Pan nie został ministrem zdrowia chyba bardziej lezalo by to w jego kompetencjach.
Wracajac do tematu wiedzialem ze tak bedzie i nie łudziłem sie to całe odpolitycznianie społek skarbu państwa polega na tym ze wyrzuca sie jednych z bylego rzadu a przyjmuje innych z obecnego i tak w kółko, nikt tam nie jest apolityczny nawet po TVP to widac:)
@Beny
Za daleko odbiegliśmy do tematu RM. Jakby co to odpowiedź masz tutaj:
https://agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=190557#p190557
Za daleko odbiegliśmy do tematu RM. Jakby co to odpowiedź masz tutaj:
https://agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=190557#p190557
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Na najbliższej sesji radni mają głosować nad wydłużeniem godzin płatnego parkowania(do 18) oraz poszerzeniem strefy płatnego parkowania.
https://tarnow.ikc.pl/wydluzone-godziny ... ieg-oplat/
Ostatnio Kwaśny mówił w wywiadzie, że mieszkańcy Tarnowa powinni mieć szereg ulg i korzyści względem innych osób z powiatu, które korzystają z usług itp. w Tarnowie.
Właśnie widać to po zapowiadanych podwyżkach.
https://tarnow.ikc.pl/wydluzone-godziny ... ieg-oplat/
Ostatnio Kwaśny mówił w wywiadzie, że mieszkańcy Tarnowa powinni mieć szereg ulg i korzyści względem innych osób z powiatu, które korzystają z usług itp. w Tarnowie.
Właśnie widać to po zapowiadanych podwyżkach.
Wow, dopiero co była zmiana z 16 na 17 i już kolejna na 18?! Przesada już. Od razu dawać całodobowy płatny, a co!
Co wybory ludzie głosują na tych, którzy potem zaciskają nam coraz mocniej pętlę w imię walki z problemami, które sami stworzyli.
-
- Archont
Zapytajcie ludzi w urzędzie jak wygląda zmiana struktury, czyli likwidacja stanowisk dyrektorskich w celu oszczędności. I jakie oszczędności to przyniesie
No wlasnie tymi podwyzkami i wydluzeniem czasu parkowania krzywdza w wiekszosci mieszkańców.
Zawsze uważałem ze dla mieszkańców Tarnowa parkowanie na terenie miasta i np do godziny powinno byc bezplatne. Tarnowianie w swoim miescie powinni miec mozliwosc zaparkowania gdziekolwiek, by cos zalatwic w centrum i nie powinni za to płacic.
No ale jesli jest mozliwosc zdarcia ze wszystkich to czemu nie skorzystać.
Tam jest drugie dno. Godziny płatnego parkowania mają być wydłużone m.in. po to, żeby przepędzić z miejsc parkingowych nie-mieszkańców, bo Ci (mieszkający w pobliżu SPP) mają wykupiony abonament i nie mają gdzie zaparkować.
Źródło: https://tarnow.naszemiasto.pl/beda-zmia ... c1-9817373
Źródło: https://tarnow.naszemiasto.pl/beda-zmia ... c1-9817373
Przez 3 miesiące z Tarnowa ubyło kolejne 281 mieszkańców zameldowanych na pobyt stały(stan na 30 września 2024 roku).
Proponuje jeszcze więcej podwyżek. Na pewno mieszkańcy będą chcieli tutaj zostać. Umówmy się- w Tarnowie zarabia się mało, więc każda taka podwyżka jest mocno odczuwalna dla mieszkańca.
Proponuje jeszcze więcej podwyżek. Na pewno mieszkańcy będą chcieli tutaj zostać. Umówmy się- w Tarnowie zarabia się mało, więc każda taka podwyżka jest mocno odczuwalna dla mieszkańca.
Niestety nie znam takich ludzi, więc byłbym wdzięczny gdybyś opisał tą zmianę struktury.farciarzgilmore pisze: ↑21-10-2024, 10:31Zapytajcie ludzi w urzędzie jak wygląda zmiana struktury, czyli likwidacja stanowisk dyrektorskich w celu oszczędności. I jakie oszczędności to przyniesie
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
No i jak mozna bylo sie spodziewac, bo po naszej radzie nie mozna sie nic pozytywnego spodziewac, od stycznia mamy nowe godziny strefy parkowania, i jeszcze te glupie argumenty o zwiekszonej rotacji, moze gdyby wprowadzili przynajmniej godzine dla mieszkanca za darmo to byla by rotacja a tak to czy mieszkaniec chce zalatwic cos w 15 minut czy nie ,musi placic, a inni co dluzej stoja i tak beda stac tylko wiecej placic.A te znizki z karta miejska to tylko dla tych ktorzy maja bilet miesieczny łaskawcy.
Ten pomysł ze zniżką dla osób posiadających bilet miesięczny jest absurdalnie głupi.
-
- Rhetor
@Beny godzina dla mieszkańca, spoko, ale jak udowodnić, że samochód stojący na darmowej godzinie jest lub nie jest mieszkańca? Kim jest mieszkaniec? Mieszkaniec to osoba zameldowana czy zamieszkująca? A jak zamieszkująca i mająca samochód z rejestracją obcą, to co wtedy? A jeśli samochód jest partnera/partnerki, która nie mieszka w Tarnowie to co w takim przypadku? A co z podmiotami założonymi w Tarnowie i płacących tu podatki? Mam w firmie 3 samochody, firma ma osobowość prawną i jest zarejestrowana w Tarnowie i tu odprowadza podatki ale ja w Tarnowie nie mieszkam, to firma jest "mieszkańcem" czy nie?
Type pytań...
Type pytań...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD