Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Re: Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Jeśli miasto ma się promować to jak z polityką, nie ważne czy mówią dobrze, ważne żeby mówili.
Przynajmniej będzie wiadomo że istnieje takie miasto jak Tarnów.
Ja dużo fajnych miejsc widziałem z przypadku, bo gdzieś o nich słyszałem. Czy to z złej sławy, czy to niemożliwy awans w pucharach krajowych.
Co do MMA, KSW każdy chyba oglądał.
Występowali w nim podobno osoby wspierający bojówki.
Więc czemu Clout jest złe? Bo wspiera już NASZĄ patologie to ble. Czyjąś cacy.
Lepiej wyjdzie Tarnów na Clout MMA bo zjedzie się pewnie instagramerów. Ceny biletów chyba 3x większe niż na KSW.
Przyjadą ludzie mający kasę, więc jak wydadzą na patologię tyle kasy, to nie będą oszczędzać na obiedzie który można wrzucić na instagrama
Przynajmniej będzie wiadomo że istnieje takie miasto jak Tarnów.
Ja dużo fajnych miejsc widziałem z przypadku, bo gdzieś o nich słyszałem. Czy to z złej sławy, czy to niemożliwy awans w pucharach krajowych.
Co do MMA, KSW każdy chyba oglądał.
Występowali w nim podobno osoby wspierający bojówki.
Więc czemu Clout jest złe? Bo wspiera już NASZĄ patologie to ble. Czyjąś cacy.
Lepiej wyjdzie Tarnów na Clout MMA bo zjedzie się pewnie instagramerów. Ceny biletów chyba 3x większe niż na KSW.
Przyjadą ludzie mający kasę, więc jak wydadzą na patologię tyle kasy, to nie będą oszczędzać na obiedzie który można wrzucić na instagrama
Ostatnio była Tarnowska Nagroda Filmowa. Jak co roku przeszła bez echa w mediach ogólnopolskich. Kompletnie zmarginalizowana impreza, z której można by zrobić naprawdę świetną reklamę Tarnowa.
Ostatnio w Tarnowie był międzynarodowy turniej siatkówki. Konkretnie było to "CEV European Voleyball Golden League" . Jest to turniej, w którym przyjeżdżają reprezentacje z drugiej ligi. Nie wiem czy gdziekolwiek było to nagłośnione. Więc może zanim zrobimy nie wiadomo co w Tarnowie to bardziej warto byłoby rozszerzyć działania o promocje.
-
- Rhetor
Ale my mamy prestiż, cicho tam!
Dla mnie koronnym dowodem na to, że nijak nie jest promowane to co się w mieście dzieje nawet w samym mieście a co dopiero poza nim były igrzyska, o których dowiedziałem się gdy mi drogę zamknęli bo już trwały...
Jakoś impreza z Rzeszowa pod tytułem festiwal win jest w stanie postawić przyczepę z bannerem w Tarnowie, nawet kilka takich przyczep. I gdyby nie to, że nie mam co z dzieciarnią zrobić to chętnie bym TAM pojechał, bo wiem, że taka impreza jest i do tego niedaleko.
Dla mnie koronnym dowodem na to, że nijak nie jest promowane to co się w mieście dzieje nawet w samym mieście a co dopiero poza nim były igrzyska, o których dowiedziałem się gdy mi drogę zamknęli bo już trwały...
Jakoś impreza z Rzeszowa pod tytułem festiwal win jest w stanie postawić przyczepę z bannerem w Tarnowie, nawet kilka takich przyczep. I gdyby nie to, że nie mam co z dzieciarnią zrobić to chętnie bym TAM pojechał, bo wiem, że taka impreza jest i do tego niedaleko.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Osobiście uważam, że dział promocji miasta kompletnie nie działa. Ludzie, którzy zajmują się tym, zasiedzieli się i nie nadążają za światem. Jak cię nie ma w social mediach to nie istniejesz.
To prawda. Nawet głupich ramek na tablice rejestracyjne nie idzie dostać.
Od lat zapytuję o naklejki, czy tez plakietki za herbem Tarnowa i nadal nieosiągalne.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Najlepsze jest to, że Tarnowianin- Łukasz Maciejewski jest dyrektorem artystycznym kilku festiwali filmowych w Polsce, selekcjonerem itp.
Jest to jeden z najbardziej znanych krytyków filmowych. Ma ogromne kontakty. Czemu nawet nie został zaproszony o poprowadzenie wywiadu po seansie ? To już podnosi rangę tego festiwalu.
O Grupie Azoty
https://businessinsider.com.pl/biznes/g ... cy/7r334kj
https://businessinsider.com.pl/biznes/g ... cy/7r334kj
Posprzątanie bałaganu związanego z ogromnym zadłużeniem spółki zaciągniętym w ostatnich latach wcale nie będzie łatwe, proste i przyjemne.Najpierw porozumienie z bankami, następnie głęboka restrukturyzacja grupy, a później dokapitalizowanie przez państwo — tak może wyglądać scenariusz wyjścia na prostą największego polskiego koncernu nawozowego, wynika z informacji Business Insider Polska. Obecnie trwają przepychanki zarządu Grupy Azoty z instytucjami finansowymi, które mogą potrwać jeszcze kilka miesięcy. — Spółka wpadła w spiralę zadłużenia. Nawet jeśli dogada się z bankami, to później nie będzie miała z czego finansować zielonych inwestycji, bo nikt nie pożyczy jej już nawet złotówki. Do akcji musi wkroczyć Skarb Państwa — przekonuje jeden z naszych rozmówców znający kulisy toczących się negocjacji.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Zespół z Lwowa w Plus lidze, czyli najwyżej męskie lidze siatkówki w Polsce mecze jako gospodarz rozgrywać będzie w Tarnowie.
Dobra wiadomość. Hala Jaskółka, zarobi sobie trochę na utrzymanie, w Tarnowie będzie pierwsza liga siatkówki a z nią pojawią się kibice. Więc pewnie trochę kasy też w mieście zostawią. No i to siatkówka - więc raczej dużego ryzyka nie ma, że różni troglodyci będą po meczach burdy robić.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Tamel przeniesie część swojej produkcji do Serbii. W Tarnowie... przestaje się to kalkulować
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... alkulowac/
Chodzą też słuchy, że Eurocash na Tuchowskiej zostanie zamknięty.
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... alkulowac/
Chodzą też słuchy, że Eurocash na Tuchowskiej zostanie zamknięty.
Ostatnio zmieniony 22-07-2024, 21:43 przez daniels90, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytamy:
"tan liczebny zostanie zachowany "
a niżej
"prace do końca roku straci jeszcze kolejnych 30 osób."
Tłumacząc na polski - tych 30 Filipińczyków zastąpi zwalniane osoby.
"tan liczebny zostanie zachowany "
a niżej
"prace do końca roku straci jeszcze kolejnych 30 osób."
Tłumacząc na polski - tych 30 Filipińczyków zastąpi zwalniane osoby.
Przykre to. Kolejne osoby zapewne opuszczą Tarnów i wyjadą za granice albo do Krakowa do pracy.
Likwidator Radia Kraków Marcin Pulit na profitu Prezydenta Kwaśnego nawołuje do pomocy finansowej dla ukraińskiego zespołu. Przy tym każda riposta pokroju, że powinniśmy pomagać najpierw tarnowskim klubom czy temu podobna zostaje przez Pulita skrytykowana, a osoba ta jest przez niego nazwana ruską onucą. Gdy mówi, żeby dawał ze swoich milczy. Likwidator za pewne zarabia niemałe pieniądze, na pewno większe niż przeciętna osoba w Tarnowie. Jego stać. Jak ma pieniądze niech je przekazuje, ale miasto powinno w pierwszej kolejności zadbać o tarnowskie kluby.