ROMAN CIEPIELA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
Re: ROMAN CIEPIELA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
A co niby GMT ma wspólnego z kwotami oferentów? Zadanie nie jest powszechne i powtarzalne stąd kosmiczne ceny w ofertach. Wiem o czym piszę bo z podobnym problemem spotkaliśmy się przy budowie boiska ze sztuczną nawierzchnią na terenie KS Iskra. W pierwszym podejściu oferta przekraczała o ponad 25% ofertę w drugim podejściu. Da się zrobić taniej? Da.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
Kto by się spodziewał...
Nie wiem kto pracuje przy odśnieżaniu dróg, ale są idioci pierwszej klasy.
Dlaczego? Jadę przez miasto rano i mijam trzy pługi (miejskie) - wszystkie gdzieś jadą i wszystkie mają podniesione pługi!!!
A droga po której jechali nadawała się do odśnieżenia.
Nie wolno im odśnieżyć drogi w momencie kiedy jadą z bazy do punktu "startu odśnieżania"?
Dlaczego? Jadę przez miasto rano i mijam trzy pługi (miejskie) - wszystkie gdzieś jadą i wszystkie mają podniesione pługi!!!
A droga po której jechali nadawała się do odśnieżenia.
Nie wolno im odśnieżyć drogi w momencie kiedy jadą z bazy do punktu "startu odśnieżania"?
-
- Rhetor
Nie, mają zlecenie na konkretny rejon. Nie wymagaj inicjatywy od pracowników budżetówki. Za inicjatywę można tylko OPR chycić.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
A to robi firma miejska czy prywatni podwykonawcy?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
W Klikowej przez pierwsze dni opadów jeździły do granicy z pługami w górze nie posypując niczym drogi. Mają pewno gps z którego są rozliczani.
Więc to jest chore - nie odśnieżają, bo mają inny rejon. A drogi niech będą białe, w końcu to tylko mieszkańcy.
W sumie jakby stali w bazie, to by mieli jeszcze większe oszczędności, a efekt ten sam, co jeżdżenie bez sensu po mieście z pługami w górę. I nikt by tego nie widział.
Idiotyczne to było zrobienie piaskownicy na rynku w piątek. Został im piach i musieli go wysypać? Ja wiem, że były miejscami oblodzenia (no bo nie czerwone płytki, co nie? ), ale one zaraz się roztopiły, bo była dodatnia temperatura. Po czym wszystko zostało przysypane wielką warstwą śniegu, bo nikt chyba prognozy pogody nie oglądał...
Niekoniecznie wał. Jeżeli firma ma zlecenie na obszarze X to nie ma żadnego interesu aby ponosić koszty na obszarze Y. Zwłaszcza jeżeli za obszar Y odpowiada konkurencja.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Tak mi teraz przyszło do głowy. Jeżeli pan Ciepiela czmychnie zaraz po nowym roku na jakąś posadę w województwie (oczywiście usilnie proszony o to na ulicy przez mieszkańców) to jaki jest scenariusz dla Tarnowa? Zarząd komisaryczny, czy wcześniejsze wybory?
Zarząd komisaryczny. To zbyt krótki okres, by zarządzić wybory uzupełniające. Wówczas premier powinien wyznaczyć komisarza.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Archont
Na stronie Straży Miejskiej jest podany adres mailowy, na który można zgłaszać nieprawidłowości. Zgłaszałam dwukrotnie nieodśnieżone chodniki, które co roku są nieodśnieżone. Nie wiem dlaczego nie jest to skuteczne.