Komary i inne cholerstwa
Komary i inne cholerstwa
Jak wiadomo po powodziach i takiej pogodzie jaka jest teraz, nastała w Tarnowie (i nie tylko) era komarów. dlatego chcialem sie dowiedziec czy miasto ma jakis plan dzialania (opryskiwania, zwlaczania) tej zarazy, bo normalnie nie da sie w tym roku po godzinie 19-20 wyjsc z domu, a i w domu czlowiek nie zawsze jest bezpieczny.
Czy kwestia opryskow jest kwestia miejska ?
tak po prostu zaczalem sie zastanawiac jak z tym cholerstwem walczyc. Bo w sumie to nie tylko problem Tarnowa ale wiekszosci miast.
Czy kwestia opryskow jest kwestia miejska ?
tak po prostu zaczalem sie zastanawiac jak z tym cholerstwem walczyc. Bo w sumie to nie tylko problem Tarnowa ale wiekszosci miast.
Polecam spacer przez osiedle zielone na przyklad gdzie mieszkam, w cholere krzaków i innych podobnych mieszkan komarów.. to mialem na celu mowiac pryskac tam gdzie ludzie mieszkaja..
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Rhetor
Chyba żartujesz . Miasto Włocławek wydaje co roku 300.000 PLN za opryski za pomocą helikoptera. 1.2 mln?To chyba powiat cały za tyle kasy. Opryski były to fakt.Ale wg ,mnie stanowczo za małe. Powinni opryskac cąle miasto i ewentualnie dopiero zaatakowac osobno parki.leoxx pisze:opryski w Tarnowie już były.... przynajmniej w parkach i na wybranych terenach. Niestety z tego co sie orientuje to droga impreza. Gm. Szczucin na opryski wyda ok 1,2 mln zl... ale oni sa w wiekszej potrzebie... i dostaja dofinansowanie
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Ale Włocławek jest większy od Tarnowa. Przynajmniej jeżeli chodzi o liczbę ludności.Mr Greenback pisze:Chyba żartujesz . Miasto Włocławek wydaje co roku 300.000 PLN za opryski za pomocą helikoptera. 1.2 mln?To chyba powiat cały za tyle kasy. Opryski były to fakt.Ale wg ,mnie stanowczo za małe. Powinni opryskac cąle miasto i ewentualnie dopiero zaatakowac osobno parki.leoxx pisze:opryski w Tarnowie już były.... przynajmniej w parkach i na wybranych terenach. Niestety z tego co sie orientuje to droga impreza. Gm. Szczucin na opryski wyda ok 1,2 mln zl... ale oni sa w wiekszej potrzebie... i dostaja dofinansowanie
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
No właśnie.Jest większy a wydaje 300.000. Więc skąd opryski w Szczucinie za 1.2 mln??defekator pisze:Ale Włocławek jest większy od Tarnowa. Przynajmniej jeżeli chodzi o liczbę ludności.Mr Greenback pisze:Chyba żartujesz . Miasto Włocławek wydaje co roku 300.000 PLN za opryski za pomocą helikoptera. 1.2 mln?To chyba powiat cały za tyle kasy. Opryski były to fakt.Ale wg ,mnie stanowczo za małe. Powinni opryskac cąle miasto i ewentualnie dopiero zaatakowac osobno parki.leoxx pisze:opryski w Tarnowie już były.... przynajmniej w parkach i na wybranych terenach. Niestety z tego co sie orientuje to droga impreza. Gm. Szczucin na opryski wyda ok 1,2 mln zl... ale oni sa w wiekszej potrzebie... i dostaja dofinansowanie
I skąd przypuszczenia, że w Tarnowie to byłaby straszna kwota?
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Firma Moskito dwa lata temu kupiłem siatki na okna. Mam gdzieś komary - można zostawić otwarte okna i spokój. Na polu polecam repelenty - DOBRE repelenty. Najlepsze są te militarne - na przykład Brytyjski Dżunglowy. Działa rewelacyjnie. Nie do dostania w normalnym obiegu - tylko w sklepach mnilitarnych. Jest bezzapachowy idealnie działa.