Prawie przy każdym tutaj wątku piszę o tym, że się sami nie szanujemy więc jak nas ma władza szanować? Nie potrafimy skutecznie zaprotestować w ŻADNEJ sprawie. A wylewane żale na forum nikogo nie obchodzą za wyjątkiem ich autorów i kilku stałych czytelników.....
Uchwała śmieciowa w Tarnowie
Re: Uchwała śmieciowa w Tarnowie
Bardzo świeżym potwierdzeniem jest sprawa petycji ws WOT. 30 tys. osób bezpośrednio związanych z tą sprawą a petycje podpisało 375 osób!!
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Może pozostałym 29.000 jest wszystko jedno, albo są za?
-
- Rhetor
Kto zorganizował tę petycję?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
18 x 23= 414 za 2 miesiące
-
- Rhetor
Mnożenie
18 m3 x 23 zł opłaty śmieciowej za 1m3 = 414 zł opłaty za śmieci za 2 miesiące
Czyli kolejna podwyżka o ponad 100%
Czyli kolejna podwyżka o ponad 100%
A to przepraszam, słyszałem że ma być 23 złote.
Nie za ma co
2. Ustala się stawkę opłaty podwyższonej za gospodarowanie odpadami komunalnymi, jeżeli właściciel nieruchomości nie wypełnia obowiązku zbierania odpadów komunalnych w sposób selektywny w wysokości 23,04 zł za 1 m3 zużytej wody z danej nieruchomości.
Zaczyna się jazda bez trzymanki.
28 listopada 2019 r. Rada Miejska podjęła uchwałę uchylającą uchwałę Nr XXVIII/395/2012 Rady Miejskiej w Tarnowie z dnia 29 listopada 2012 r. w sprawie postanowienia o odbieraniu odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości, położonych na terenie miasta Tarnowa, na których nie zamieszkują mieszkańcy, a powstają odpady komunalne (Dz. Urz. Woj. Małop. poz. 7135). Uchwała wchodzi w życie z dniem 1 kwietnia 2020 r.
Co to oznacza? Ano tyle i aż tyle, że z dniem 31.03.2020 r. wygasają obowiązujące umowy na świadczenie usług w zakresie wywozu i zagospodarowania odpadów komunalnych z ww. nieruchomości, a właściciele tychże nieruchomości zobowiązani są do zawarcia umów o charakterze cywilno-prawnym we własnym zakresie - bezpośrednio z jedną z firm świadczących usługi odbioru odpadów komunalnych.
W tej sprawie miałem dzisiaj dwa telefony. Z rozmów wynika, że zainteresowanie firm odbierających odpady jest znikome i po drugie, jeżeli się taka znajdzie to żąda kwotę 2-3 razy większą od dzisiejszej.
Co będzie po 1 kwietnia?
28 listopada 2019 r. Rada Miejska podjęła uchwałę uchylającą uchwałę Nr XXVIII/395/2012 Rady Miejskiej w Tarnowie z dnia 29 listopada 2012 r. w sprawie postanowienia o odbieraniu odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości, położonych na terenie miasta Tarnowa, na których nie zamieszkują mieszkańcy, a powstają odpady komunalne (Dz. Urz. Woj. Małop. poz. 7135). Uchwała wchodzi w życie z dniem 1 kwietnia 2020 r.
Co to oznacza? Ano tyle i aż tyle, że z dniem 31.03.2020 r. wygasają obowiązujące umowy na świadczenie usług w zakresie wywozu i zagospodarowania odpadów komunalnych z ww. nieruchomości, a właściciele tychże nieruchomości zobowiązani są do zawarcia umów o charakterze cywilno-prawnym we własnym zakresie - bezpośrednio z jedną z firm świadczących usługi odbioru odpadów komunalnych.
W tej sprawie miałem dzisiaj dwa telefony. Z rozmów wynika, że zainteresowanie firm odbierających odpady jest znikome i po drugie, jeżeli się taka znajdzie to żąda kwotę 2-3 razy większą od dzisiejszej.
Co będzie po 1 kwietnia?
Przerabiamy to na działkach ROD.
Śmietniki zabrane. Nie wiadomo, co będzie dalej, zwłaszcza, że zbliża się sezon działkowy...
Śmietniki zabrane. Nie wiadomo, co będzie dalej, zwłaszcza, że zbliża się sezon działkowy...
-
- Rhetor
Czy to dotyczy również przedsiębiorców?
Wszystkich nieruchomości niezamieszkałych gdzie powstają odpady.