tarnowskie MPK
Re: tarnowskie MPK
I to w dzisiejszych czasach są wymagania nie do spełnienia i nie wiadomo jak wysokie? Matura i jeden język obcy? Ludzie uczą się języków od podstawówki. Maturę zdaje się w prawie każdej szkole.
osoby po ZSZ maja lepsza koordynacje wzrokowo ruchowa i wiele innych cech przydatnych w pracy
LA ARTE
Ale z jakiegoś powodu wycofano się z tych warunków.Cubaza pisze:I to w dzisiejszych czasach są wymagania nie do spełnienia i nie wiadomo jak wysokie? Matura i jeden język obcy? Ludzie uczą się języków od podstawówki. Maturę zdaje się w prawie każdej szkole.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Czyli teraz do bycia motorniczym oraz kierowca autobusu jedyny wymóg to prawo jazdy i tyle? A z tego co mi wiadomo to nawet to nie jest potrzebne bo można prawko zrobić podczas szkolenia.
Jakieś badania na potwierdzenie tej tezy? Czy tak piszesz żeby pisać.krzychu pisze:osoby po ZSZ maja lepsza koordynacje wzrokowo ruchowa i wiele innych cech przydatnych w pracy
Uczniowie szkół podstawowych z Gminy Tarnów, Lisia Góra i Pleśna jednak będą mogli jeździć bezpłatnie tarnowską komunikacją miejską. Z takiej ulgi już od września mogą korzystać dzieci, które chodzą do tarnowskich szkół. Wójtowie okolicznych gmin, którzy dokładają się do kursów autobusów do ich miejscowości chcieli, żeby bezpłatne przejazdy obowiązywały także na terenie ich gmin. Początkowo miasto się na to nie zgadzało, bo oznaczało to dodatkowy koszt. Ostatecznie po rozmowach i ustaleniach z gminami, tarnowscy radni podjęli taką uchwałę.
-
- Rhetor
Innymi słowy mieszkańcy Tarnowa będą sponorować darmowe przejazdy dla mieszkańców okolicznych gmin. W imię czego?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
W imię tego, żeby okoliczni wójtowie mieli więcej pieniędzy na wydatki p.t.: "Widzicie? My mamy kasę, a w Tarnowie dziura budżetowa!"Jan Kowalski pisze:Innymi słowy mieszkańcy Tarnowa będą sponorować darmowe przejazdy dla mieszkańców okolicznych gmin. W imię czego?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Moim zdaniem to głupi pomysł. Powinni dołożyć więcej kasy w takim razie. Już do uczniów, którzy uczą się w Tarnowie dopłacamy. Teraz jeszcze komunikacja...
W imię tego, że tak się z nimi umówiono, a potem przy uchwalaniu uchwały miasto chciało ich zrobić w bambuko, więc się mocno dopominają tego, co im obiecano.Jan Kowalski pisze:Innymi słowy mieszkańcy Tarnowa będą sponorować darmowe przejazdy dla mieszkańców okolicznych gmin. W imię czego?
A że coś się wymyśla i się potem tego nie przeliczy to już problem jakości "fachowców" po stronie miasta.
Dno jest też inne - gdy gminy zrezygnowałyby z komunikacji miejskiej - a przy raczej zawyżonej cenie wozokilometra w Tarnowie nie jest to takie nieprawdopodobne - to 1/4 tych autobusów, na które wydano miliony złotych musiałaby się paść na zajezdni... A autobus, który stoi nie zarabia itd.
Jeżeli MPK jako całość przynosi straty, to autobus stojący w zajezdni to czysty zysk. Wstrzymałbym się z patrzeniem na komunikację miejską jako na firmę rynkową - to służba miejska, mająca zapewnić łatwość przemieszczania się mieszkańców miasta.
A jak gminy zrezygnują z miejskich autobusów, to co się stanie?
A jak gminy zrezygnują z miejskich autobusów, to co się stanie?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Miasto obiecywało gminom wozić ich dzieci za darmo? Bo rozumiem, że obecne opłaty są zwykłym partycypowaniem w kosztach MPK.hurricane pisze: W imię tego, że tak się z nimi umówiono, a potem przy uchwalaniu uchwały miasto chciało ich zrobić w bambuko, więc się mocno dopominają tego, co im obiecano.
Zmiany w komunikacji od 1 marca:
http://komunikacja.tarnow.pl/aktualnosc ... 0-roku/571" onclick="window.open(this.href);return false;
http://komunikacja.tarnow.pl/aktualnosc ... 0-roku/571" onclick="window.open(this.href);return false;
Przydałoby mi się odnowić bilet okresowy, ale próbuję się zalogować do systemu (swoją drogą widzę, że trochę tam się zmieniło) i wyrzuca mi błąd, że nieprawidłowe dane. Przy próbie odzyskania hasła również nie rozpoznaje adresu email. Ktoś wie, o co chodzi? Próbowałem dzwonić w ciągu dnia na podany numer, ale ciągle niedostępny.
-
- Rhetor
Na nic się zdały długie listy pisane przez tarnowian do Zarządu Dróg i Komunikacji w Tarnowie, protesty poparte setkami podpisów, wreszcie uwagi przekazane przez radnych błagalnym tonem pod koniec lutego na sesji Rady Miejskiej w Tarnowie. Od 1 marca obowiązuje nowy rozkład tarnowskiej komunikacji, mocno już skrytykowany.
https://www.temi.pl/tarnow/wsiadziemy-d ... 8MacaY5FHw
https://www.temi.pl/tarnow/wsiadziemy-d ... 8MacaY5FHw
Mam identyczną sytuację. Chciałem sobie naładować kartę i nie da się zalogować. Odzyskać hasła też nie.gnite pisze: ↑16-03-2020, 20:32Przydałoby mi się odnowić bilet okresowy, ale próbuję się zalogować do systemu (swoją drogą widzę, że trochę tam się zmieniło) i wyrzuca mi błąd, że nieprawidłowe dane. Przy próbie odzyskania hasła również nie rozpoznaje adresu email. Ktoś wie, o co chodzi? Próbowałem dzwonić w ciągu dnia na podany numer, ale ciągle niedostępny.