Dzisiaj jadąc do pracy słuchałem Eski, i mamy następną 'aferę' w Tarnowie - rzecz tyczy się jakiegoś nie posianego trawnika (nie dosłyszałem gdzie, ale był to teren Miasta), ale tłumaczenie ZDM było jasne i proste - nie posiano, bo by się zepsuł (faktycznie, przymrozki są do tej pory) ale jest zobowiązanie do posiania go do końca kwietnia przez firmę wykonującą.
Widać, że wybory się zbliżają...
Czy ktoś mógłby przybliżyć szczegóły 'afery trawnikowej'?
"Afera trawnikowa"?
"Afera trawnikowa"?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Chodzi o budowany zespół 3 boisk na oś. Westerplatte - obok centrali tel. Czytałem o tym kilka dni temu, ale nie potrafię odszukać tego info. Firma rozpoczęła budowę i skasowała część pieniędzy. Termin zakończenia robót mają o ile dobrze pamiętam do lipca. Tak, że afery pewnie nie będzie
pozdrawiam
petr
petr
Nie posiana trawa, wykonawca zobowiązał się, że do 30 kwietnia to zrobi, ponieważ wcześniej były przymrozki - a robienie trawnika w taki czas uważam osobiście za marnotrawstwo. Fakt, że miasto mogło by wypłacić pieniądze za założenie trawnika PO wykonaniu usługi, ale może, jak w wypadku ronda, nie miało takiej możliwości, rozłożyć w ten sposób płatności?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński