A mój przyjechał, ale też nie jest zameldowany. Czyli bilans mamy na zero.Kulfon pisze:Mój znajomy z cała rodzina 5 lat temu wyjechał ale dalej jest zameldowany więc te statystyki i tak sa optymistyczne.
Z 7,5 procent pozostał jeno pył to przyjrzyjmy się bliżej kolejnym rewelacją.patrycjaa pisze:- Samo tempo ubytku ludności umieszcza Tarnów na 15 miejscu wśród 66 miast na prawach powiatu w Polsce. Biorąc pod uwagę liczbę wyjazdów zagranicznych na stałe, Tarnów w 2013 roku plasował się na 9 miejscu w Polsce wśród miast na prawach powiatu - podkreśla Elżbieta Niemiec z Urzędu Statystycznego
http://www.rdn.pl/rdn/index.php/wiadomo ... -i-spokoju
Rzeczywiście ponad 300, a dokładnie 341.Elżbieta Niemiec, starszy specjalista w tarnowskim oddziale Urzędu Statystycznego w Krakowie pisze:
W 2013 roku z Tarnowa na stałe wyjechało ponad 300 osób.
Elżbieta Niemiec, starszy specjalista w tarnowskim oddziale Urzędu Statystycznego w Krakowie pisze:- W ubiegłym roku z Tarnowa do innych miast wymeldowało się 400 osób, czyli o 18 proc. więcej niż w 2012 roku.
Natomiast na obszary wiejskie przeniosło się ponad 700 osób z Tarnowa
I też prawda, w ubiegłym roku wymeldowało się nie 400 osób, ale do miast i wsi 1 470 osób. A 400+700 to 1 470?
A 18 procent więcej, bo 2012 roku wymeldowało się 1 494.
Elżbieta Niemiec, starszy specjalista w tarnowskim oddziale Urzędu Statystycznego w Krakowie pisze:Zwiększa się jednak liczba osób, które z innych polskich miast migrują do Tarnowa. W ubiegłym roku na stałe zameldowało się blisko 300 takich osób, czyli o 11 proc. więcej niż w 2012 roku.
Co za precyzja. W ubiegłym roku migracja do Tarnowa z miast i wsi to 860 osób, to też o 11% więcej niż 2012 roku, bo wtedy przybyło 943 osoby.
itd.
Wnioski nasuwają się same.
RDN i Patrycjo Drożdż czekamy na ciąg dalszy. Może małe sprostowanie lub wyjaśnienie?
Gdyby KTOŚ dalej miał ochotę pobawić się danymi to poniższa tabela do wykorzystania:
MIGRACJA W TARNOWIE