tak dokładnie, przyjaciel z ciemnym wąsem (bez okularów) to Pan Wiesławmaup pisze:niech zgadnę - obok wujka Ryśka?
RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
-
- Rhetor
Po skierowaniu do sądu aktu oskarżenia przeciw Ryszardowi Ścigale, z orzekania w niej wyłączyć chcą się sędziowie lokalnej Temidy. Jak się okazuje, nie będzie to takie proste.
Według informacji, jakie zamieszcza dzisiejsza "Gazeta Krakowska" wnioski o wyłączenie się tarnowskich sędziów ze sprawy zostały złożone, ale nie zostały przyjęte. Powodem mają być braki i błędy formalne, jakie popełnili sędziowie składając stosowne dokumenty.
To oznacza, że muszą wnioski ponowić, szkopuł w tym, że nie wiadomo kiedy się to stanie. Ze sprawy muszą bowiem wyłączyć się wszyscy sędziowie (w Tarnowie jest ich 47), a to oznacza, że na złożenie wszystkich wniosków trzeba będzie długo czekać. Obecnie trwa bowiem sezon urlopowy i nie wiadomo, kiedy uda się zgromadzić komplet dokumentów.
Według informacji, jakie zamieszcza dzisiejsza "Gazeta Krakowska" wnioski o wyłączenie się tarnowskich sędziów ze sprawy zostały złożone, ale nie zostały przyjęte. Powodem mają być braki i błędy formalne, jakie popełnili sędziowie składając stosowne dokumenty.
To oznacza, że muszą wnioski ponowić, szkopuł w tym, że nie wiadomo kiedy się to stanie. Ze sprawy muszą bowiem wyłączyć się wszyscy sędziowie (w Tarnowie jest ich 47), a to oznacza, że na złożenie wszystkich wniosków trzeba będzie długo czekać. Obecnie trwa bowiem sezon urlopowy i nie wiadomo, kiedy uda się zgromadzić komplet dokumentów.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
-
Autor tematu - Rhetor
A to Ci z tych pięciu tysięcy.Jan Kowalski pisze: (w Tarnowie jest ich 47)
" - Jestem królem i mam pod sobą 5 tysięcy pionków, które pracują na miasto i na mnie. I są po to, żeby mnie chronić - zdarzało mu się czasem powiedzieć."
" - Miasto to była jego własność. Nic nie działo się w nim bez jego zgody, albo bez jego wyraźnego życzenia. Miał wszystko pod kontrolą - mówi pracownik tarnowskiego magistratu."
GK 18 lipca 2014
-
- Obywatel
-
- Rhetor
W Tarnowie urzędników mamy ok 7 tyś. Jeśli to prawda co mówił pan Ścigała to zapewne miał na myśli swoich podwładnych.garbarska7 pisze:MST wónraT pisze:A to Ci z tych pięciu tysięcy.Jan Kowalski pisze: (w Tarnowie jest ich 47)
" - Jestem królem i mam pod sobą 5 tysięcy pionków
A gdzie reszta tych z pięciu tysięcy?
Znakomite! A numer 91 spokojnie też można ostemplować "Oparte na faktach."ad2222 pisze:http://www.pani-halinka.pl/
-
Autor tematu - Rhetor
Dominik_PCH pisze:
W Tarnowie urzędników mamy ok 7 tyś.
Podaj źródło tej informacji.
-
- Rhetor
-
Autor tematu - Rhetor
Takiej odpowiedzi się spodziewałem od byłego lokalnego urzędnika, kolejnego z tych pięciu tysięcy..Dominik_PCH pisze:
Zsumuj lokalne BIPy, które chyba Ty pokochałeś. Napisz co wyszło
Ta liczba odnosi się chyba do pracowników sektora publicznego a nie urzędników jako takich. Czyli wg tego lekarz, pielęgniarka, nauczyciel a nawet sprzątaczka w jakiejś instytucji państwowej to "urzędnik". Gdybyśmy mieli 7 tysięcy urzędników to by nas zjedli niczym myszy Popiela
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Przepraszam Cię "bożę" mogłem wyrazić się nieprecyzyjnie. Defekator dziękuje, pomoc.defekator pisze:Ta liczba odnosi się chyba do pracowników sektora publicznego a nie urzędników jako takich. Czyli wg tego lekarz, pielęgniarka, nauczyciel a nawet sprzątaczka w jakiejś instytucji państwowej to "urzędnik". Gdybyśmy mieli 7 tysięcy urzędników to by nas zjedli niczym myszy Popiela
-
Autor tematu - Rhetor
Nie, jeszcze raz nie.defekator pisze: Ta liczba odnosi się chyba do pracowników sektora publicznego
Ponad połowa, zatrudniona jest w jednostkach sektora publicznego. Tak więc, jest to zdecydowanie więcej niż 7 tys.
-
- Obywatel
To już wiemy, że mamy nie 7 ty(ś)s urzędników i nie siedem tysięcy zatrudnionych w jednostkach sektora publicznego.lll pisze:Na 15 mieszkańców obsługuje jeden urzędnik. Ponad jeden dzień pracy urzędnik poświęca średnio na jednego mieszkańca.Dominik_PCH pisze:W Tarnowie urzędników mamy ok 7 tyś
Ciekawe,że kandydat (ci) dziwnie zamilkli.