"Tanie paliwo" w Tarnowie
O ile groszy srednio tanszy jest na dzien dzisiejszy diesel na stacji miejskiej w porownaniu do innych stacji w Tarnowie? Bede za pare dni w Tarnowie wiec chcialbym wiedziec czy sie oplaca tankowac.
Jak tankowalem na niej kilka miesiecy temu to placilem za diesla 23 grosze mniej niz na pozostalych stacjach, poniewaz zatankowalem prawie 60 litrow to sie bardzo oplacalo.
[ Dodano: 13-03-2010, 16:15 ]
Sprawdzilem i sam odpowiem na zadane przez siebie pytanie:
Diesel w miescie na duzych sieciowkach 4,17 pln, na stacji miejskiej 4,09 pln. Zatankowalem 51 litrow. Czy sie oplaca tam jechac oszczedzajac 8 groszy na litrze? Nie bardzo. Ale mysle ze mimo to warto nie wspierac zmowy cenowej na innych stacjach i tankowac na mpetrol.
Ciekawostka: dzsisiaj na orlenie przy wjezdzie na obwodnice wojnicza od strony tarnowa diesel za 4,08 pln, taniej niz na miejskiej.
Lukoil w Czechowicach Dziedzicach - 3,99 pln.
Jak tankowalem na niej kilka miesiecy temu to placilem za diesla 23 grosze mniej niz na pozostalych stacjach, poniewaz zatankowalem prawie 60 litrow to sie bardzo oplacalo.
[ Dodano: 13-03-2010, 16:15 ]
Sprawdzilem i sam odpowiem na zadane przez siebie pytanie:
Diesel w miescie na duzych sieciowkach 4,17 pln, na stacji miejskiej 4,09 pln. Zatankowalem 51 litrow. Czy sie oplaca tam jechac oszczedzajac 8 groszy na litrze? Nie bardzo. Ale mysle ze mimo to warto nie wspierac zmowy cenowej na innych stacjach i tankowac na mpetrol.
Ciekawostka: dzsisiaj na orlenie przy wjezdzie na obwodnice wojnicza od strony tarnowa diesel za 4,08 pln, taniej niz na miejskiej.
Lukoil w Czechowicach Dziedzicach - 3,99 pln.
-
- Rhetor
W piątek na MPetrol 95: 4,31
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Dziś MPetrol 95: 4,39
-
- Rhetor
CEO, bo to jest wyższa ekonomia, nie nam szaraczkom rozumieć stwierdzenie, że na mpetrol jest najtańsze paliwo w mieście pomimo, że tak wcale nie jest.
Ja też tankuję na LukOil jak jestem w trasie i nie narzekam na to paliwo, niestety dziś po raz pierwszy od 2 miesięcy zatankowałem w Tarnowie i było to nie lada wyzwanie dla mojego portfela, tam gdzie tankuję, czyli w Radomiu, Rzeszowie lub właśnie niedaleko wymienionego przez Ciebie Mikołowa jest jednak taniej.
Ja też tankuję na LukOil jak jestem w trasie i nie narzekam na to paliwo, niestety dziś po raz pierwszy od 2 miesięcy zatankowałem w Tarnowie i było to nie lada wyzwanie dla mojego portfela, tam gdzie tankuję, czyli w Radomiu, Rzeszowie lub właśnie niedaleko wymienionego przez Ciebie Mikołowa jest jednak taniej.
-
- Rhetor
kato, rano ludzie jadąc do pracy tankują bo nie mają innego wyjścia i spieszy im się więc nie szukają innych stacji, po południu mają więcej czasu więc trzeba mieć ceny jak inni.